keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Helppo C

Eilen olin siis ponitallilla koulutunnilla, ja alla rakas Mortti. Tunnilla meitä oli mukavasti vain neljä, ja miten sattuikin, kaksi tuntilaista on menossa viikonloppuna koulukisoihin ja harjottelimme siis helpon c:n asioita. No sehän sopi minulle vallan mainiosti :). Mitään oppikirjamenoa ei saatu Mortsan kanssa aikaiseksi mutta kyllä meillä oli kivaa ja nautin tunnista täysin siemauksin! Mortista kuvia täällä

Saatiin aikaiseksi useampikin hyvä kulma :). Mortin kanssa tämä onnistuu minullakin suhteellisen helposti. Mahtavinta tässä tunnissa oli minun mielestä se, että vaikka mortti pelkää maneesin toista päätyä, sain sielläkin onnistumaan kulmat suhteellisen mukavasti. Mortti kulki kokoajan korvat höröllään, ei KERTAAKAAN viskellyt päätään, ei ainuttakaan kertaa. Selkeesti siinä pään viskelyssä on kyse tylsistymisestä. Nyt hepo joutui koko tunnin tekemään töitä, ja koska on mukavan reipas, sain käyttää puolipidätteitä jatkuvasti. Ei siinä jäänyt aikaa pään nakkelemiselle!

Ravin lisäykset tuotti arvatenkin ongelmia. Niin kovin helposti mortti olisi lopussa halunnut pyrähtää laukalle. Puolikas lävistäjä meni yleensä hyvin, ja tuudittauduinkin siihen aina liian aikaisin, että nyt sujuu, niin laukathan siinä sitten tuppas nousemaan lopussa. Muutama onnistunut lisäys kuitenkin saatiin aikaiseksi.

Varsinaiset laukannostot menivät vähän kiemurteluksi, koska Mortsa ei olisi milllään malttanut odottaa oikeaa kohtaa! Koska muutkin laukkaa, hänen pitäisi saada laukata, mieluiten heti :D. Lisäksi menimme muutamaan kertaan aina "samaa kaavaa", niin jo kolmannella kerralla mortti oli oppinut kohdan missä laukka nostetaan.

Uskon että varsinaisessa kilpailutilanteessa Mortti toimisi paremmin, koska radalla ei ole muita laukkaamassa ja hevonen ei osaisi muutenkaan ennakoida kohtaa, missä laukka nostetaan. Aavistuksen verran hän on sellainen kiemurtelija ja malttamaton, joten alku- ja lopputervehdys ssaattaa tuottaa ongelmia, mutta saapa nähdä... Vaikka Mortti onkin konkari kilpailuissa, koulurata vieraassa paikassa saattaa olla arkajalalle pelottava. Esteradalla hevonen on niin elementissään, että ei muista pelätä mitään. Kerran olen Mortin nähnyt kouluradalla, silloin hän ei suostunut tulemaan tuomaripäätyyn ollenkaan :D

Mortti ja Vaavi siis menossa sinne kilpailuihin. Kaksi lemppariheppaani ja harmittaa että en pääse katsomaan.

Tänään on tiedossa koulutunti Melkkilässä ja siinä onkin sitten tämän viikon ratsastukset. Loppuviikon ohjelmaan kuuluu yksi työreissu Vantaalle ja viikonloppuna ystävän 30 v. juhlintaa.

Ainiin, olen mystisesti hukannut parhaat ratsastushousuni. Ei löydy mistään. Kuvittelin unohtaneeni ne herra Tee:n tiluksille, kun kahden huushollin väliä mennään, mutta eipä olleet sielläkään. Mystistä... Onneksi on tullut hankittua "varapöksyjä", joten en ole yksien housujen varassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi rohkeasti