keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

hyppykärpänen on purrut taas!

Tuossa kevään aikana en ollut kovinkaan innostunut hyppäämisestä. Totesinkin jossain vaiheessa, että taidankin olla enemmin kouluratsastaja. Mutta nyt on iskenyt kova hyppyinto! ...ja juuri kun ponitallin hevoset huilivat hyppäämisestä, ja pidetään vain koulutunteja. No ei se mitään. Olenkin ottanut hyppäämisen nyt haasteena. Hyppytaitoni ovat onnettomat ja ehkä juuri siksi homma on maistunut puulta. Tekniikasta ei ole tietoakaan, ratoja on räpiköity jotenkin läpi.

Nyt olenkin yrittänyt perehtyä hyppytekniikan saloihin. Yksi oivallushan oli se, että pitäisi opetella oikeanlaista istuntaa. Nousta kevyeen istuntaan oikeaan aikaan jne... Vielä on hakusessa miten sitä esteistuntaa oikeaoppisesti käytetään. Toki tähän varmaan vaikuttaa se, minkälainen hevonen on alla.

Sain ensimmäisen Hippos lehteni. Tässäpä olikin aika paljon mielenkiintoista asiaa. Ei siis mikään turha julkaisu ollenkaan. Luen parhaillaan Ninan estekoulua. Mielenkiintoista asiaa kaarteiden ratsastamisesta esteradalla. Kaarteessa painoa ei saisikaan viedä sisäkaarteen puolelle, vaan istua keskellä satulaa! Ei haittaa vaikka olisi hieman etunojassa. Itsellänihän on se ongelma, että vänkään vastaan hevosen oikomista sillä, että siirrän painon ulkoistuinluulle. Tästä tavasta pitäisi päästä pian eroon!
Yksi asia minkä hoksaamisesta olen tyytyväinen, on se, että tajusin Vaaviin tehoavan lämmittelyssä laukkaspurtit. Vaavi on melkoisen rauhallinen poni kesällä ja hyppääminen on raskasta, kun tarvii tuupata eteenpäin kokoajan. Ponihan herää vasta 80+ korkeuksilla. Spurttailu heti alussa saa ponin kulkemaan paremin omalla moottorilla.
Sitten se katse. Pitäisi siis katsoa sen esteen yli eikä hakea katseella sitä ponnistuspaikkaa. Hevonen ilmeisesti kulkee sinne mihin ratsastaja katsoo ja jos katsoo esteen juuren, niin senhän tietää miten siinä käy! Onneksi vaavi ei minulla juurikaan kieltele, taitava poni, kompensoi ratsastajan virheet.

Tänään olisi siis tiedossa kouluvääntöä ponitallilla. Olen toivonut morttia. Haluaisin jatkossa myös alkaa hyppäämään mortilla. Hevonen istuu minun alle kuin nakutettu. Morttihan on vaavin jälkeläinen. Reipas ja innokas ja reilusti hevosen kokoinen.
Vähän houkuttelisi yksi tunti ratsastusta itsenäisesti, ennen varsinaista tuntia. En tiedä raaskinko käyttää kymppikorttia kuitenkaan enempää itsenäiselle ratsastukselle. Täytyy varmaan vakavasti harkita vuokraamista taas syksyllä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi rohkeasti