lauantai 12. huhtikuuta 2014

Huimaa menoa

No niin, tää viikko alkaa olee loppusuoralla, mutta kaikenlaista häpeningiä on vielä tiedossa. Eilen laskettiin herra Teen (ehkä vähän minunkin) matkavene Justiina vesille raisiossa ja tällä hetkellä sitä ajetaan kotiin päin. Reissu kestää arviolta ainakin sen 10 h. Matkanopeus on huiput 6 solmua! Minä en noista solmuista mitään ymmärrä mutta hidas se on!
Kello oli herättämässä 4.30. Aamu alkoi sumuisena ja sumua jatkuu ilmeisesti edelleen. Väliaikatietoja on tullut aina välillä. Onneksi käytössä on sailmate, ilman sitä ei ajamisesta olisi tullut mitään. Yksi matkustajalaiva oli kuulemma päässyt melko lähelle, sumussa kun sitä ei ollut nähnyt. Nyt ovat jo pois laivaväyliltä, jossain Paraisten portin nurkilla.

n. klo 7 aamulla Raisiossa

Sittenpä heppailu asiaan!

Sunnuntaina on sitten estekisat Melkkilässä. Lupasin viedä ystäväni tyttären kilpailemaan, koska ystäväni on töissä. Nämä ovat tytölle toiset estekisat. Luokka on 55 ja hyppyhevosena Leevi. Ja onhan siellä muitakin tuttuja hyppäämässä :). Harmittavaista, että ponitallin porukka ei pääse tälläkään kertaa mukaan.

Eilen Melkkilässä oli koulutunti ja mulleppa olikin laitettu Huima poni. Hemmo oli alkanut ontumaan, joten on sairaslomalla.
En ollut Huimalla koskaan ratsastanut, ja jännityin, mahdanko pärjätä. Monesti olen kyllä asiaa miettinyt, mutta suoraan sanottuna en ole kehdannut kysyä ponia itselleni, koska en ollut varma, onko se minulle vielä liian haastava. Olen seurannut Huiman "huimaa" menoa ja ponilta todellakin löytyy oma moottori. Opettaja kysyi laitetaanko varoiksi sivuohjat, näin ekalle kerralle. Melkkilässä en ole ratsastanut yhtään kunnon reipasta hevosta ja hän ei varmaan tiennyt miten reagoisin kunnon menijään. Huiman selässä ei kuulemma saisi oikeen kauheesti jännittää, heponen kun on itse sellainen jännittynyt. Sanoin, että ope saapi tehdä miten parhaaksi katsoo. Ohjat siis laitettiin.
Poni oli reipas, adhd, todella herkkä ja toimi istunnalla. Olen ratsastanut vastaavaa hevosta, ponitallin Rikseä aikaisemmin, sillä erolla että hevonen tahtoi juosta mun alta ekan laukan jälkeen. Tästä on jo aikaa ja taidotkin ovat siitä jo kehittyneet.
Huima oli todella herkkä ja pysähtyikin pelkällä istunnalla. Käynti oli sellasta kipittelyä ja kiireistä.
Laukkaa jännitin, luonnollisesti, niinkuin aina uudella hevosella. Opettaja tietää, että olen arka ja tästä johtuen laittoikin ne apuohjat. Meno oli päällä, mutta ponin sai kuitenkin helposti kiinni. Siitä ei tullut kovasuinen missään vaiheessa, mikä oli mulle yllätys

Ihan mahtavaa oli ratsastaa "uudella" ratsulla, ja haluankin Huiman selkään pian uudestaan. Jokohan seuraavan kerran ilman niitä sivuohjia?

4 kommenttia:

 1. Kuulostaa vauhdikkaalta :) Mut mulle uus tuttavuus tommoset sivuohjat. Miten ne toimii?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulekkin ne on vieraat. Olen nähnyt niitä käytettävän joskus "pienillä" ratsastajilla, jos alla on vähän pirteempi heppa. Ne on sellaiset ylimääräiset ohjat, jotka tulevat kuolaimesta satulaan kiinni. Vähän jarruttaa ja rauhoittaa hevosen menoa. Lisäksi niillä haetaan ilmeisesti hevoselle muotoa. Käsittääkseni niitä ei saisi käyttää hevosella kuin satunnaisesti.

   Poista
 2. Ookke, ei oo vielä tullu meidän tallilla vastaan. Toimiko ne?

  VastaaPoista
 3. en oikein osaa sanoa kun en ole Huimalla mennyt kuin sen kerran, ja silloin oli ne ohjat. En osaa sanoa miten olisi käyttäytynyt ilman. Kuulemma oli kuitenkin rauhallisempi. Mutta nämä ovat käsittääkseni sellaiset vempeleet, mitä ei saisi hevosella käyttää tosiaan kuin satunnaisesti

  VastaaPoista

Kommentoi rohkeasti