tiistai 1. huhtikuuta 2014

Puomeja, pah!

Puomit... hmph. Koulutunnilla minulle kelpaa kaikki. Ei ole väliä mitä siellä tunnilla harjoitellaan, kunhan harjoitellaan, ja opitaan ....mutta puomit! Vihaan puomeja!

Puomit ovat ensinnäkin äärettömän pelottavia. Koskaan en tiedä hyppääkö hevonen puomin yli vai laukkaako se vain "normaalisti". Ja sehän tietysti riippuu siitä miten askel passaa....
En osaa ylittää puomia ravissa, normaalisti keventämällä, vaan nousen aina kevyeen istuntaan. Tämä kait ei sinänsä ole niin pahasta. Laukassa taas menen puomin yli, niinkuin hyppäisin kunnon estettä. Suurin pelkoni on, että hevonen astuu puomin päälle, ja senpä takia, homma meneekin aina ihan plörinäksi, kun mietin vaan että astuuko se nyt siihen puomiin, kompastuuko se, taittaako se koipensa, kait se nyt hoksas että tässä mennään puomeja jne jne...Helpompaa mulle on mennä esim pientä estettä, vaikka sitten 20 cm korkeaa. Sillon tiedän, että hevonen ainakin "hyppää".

Eilen menin siis Hemmolla niitä samperin puomeja. Olin jo valmistautunut tuntiin miettimällä, miten tekisin tällä kertaa hienot taivutukset, varmasti saisin sisäpohkeen läpi kun vaan muistan käyttää apuja oikein, oikeassa järjestyksessä ja oikea-aikaisesti... Opettajakin tulisi varmaan huomaamaan, että olen hoksannut homman jujun..... Ja sitten ilmoitettiinkin että mennään puomiharjoituksia! No, ei kait siinä muukaan sitten auta...

Alussa mentiin ihan kulmia. Taisin mielessäni, ja ääneenkin kaverilleni arvostella sunnuntaina koulukisoissa, että miten ne ei ratsasta noita kulmia kunnolla?? Minäpä paraskin puhuja! Hehheh, kulmat ei onnistuneet Hemmolla ollenkaan. No ok, käynnissä kyllä, mutta ravissa ei puhettakaan, saatika laukassa. Oikomista, "kaatumista", mutta ei kunnon taipumista. Se samperin sisäpohje!!

Sitten niitä puomiharjotuksia. Meillä oli pitkällä sivulla kolme puomia, joiden väliin piti tulla kolme laukka-askelta. Vaikka aina hehkutan hemmon laukkaa, en saanut sitä pyörimään alkuunkaan.  Kaikki keskittyminen oli hakoteillä. Ainoastaan yhden sarjan sain onnistumaan, yhden ainoan! Ei passannut askel, mentiin puomien reunasta, ope sanoi jo että etkö sinä ohjaa sitä hevosta?? No en! Ohjat roikkuivat jossain missä lie, kun silmät vahtas vaan puomia, että astuuko se sen päälle. Raville putos viimesellä välillä vaikka kuinka monesti. Ihan niinkuin olisin mennyt ekaa kertaa elämässäni puomeja!

Toinen harjoitus oli että piti laukalla mennä keskihalkasijaa, ja jokaisen puomin yli aina laukkavoltti....KATASTROFI. Justiin ja justiin onnistuin kaksi menemään, räpiköivällä tyylillä, heiluen satulassa etukenossa (ja vahtasin niitä puomeja, että tallaako se polle niitten päälle!) Viimenen meni ravilla, jonka sitten vielä kiepasin uudestaan laukassa, jotenkuten.... hohhoijaaa... Alkeiskurssille!?

Mentiin sitä kolmen askeleen väliä vielä niin, että opettaja nosti puomin toisen pään ylemmäksi, kuulemma puomikammoisellekkin tädille tämän pitäisi sitten olla helpompaa. No lopputulos ei kyllä ollut yhtään sen kummempi. Nyt kun tiesin että hemmo "hyppää", niin mietin vaan että hyppääkö se kaukaa vai läheltä vai mistä? En ole Hemmolla mennyt koskaan esteitä, en edes puomeja tätä tuntia ennen. Tunti oli suuri pettymys. Harjoitukset hyviä mutta suoritus ala-arvoinen ja tunsin itseni surkeimmasta surkeimmaksi. Opinkohan minä koskaan??

Herra Tee:lle marisin illalla, että jos olisin uhrannut jollekkin toiselle lajille aikaa ja rahaa näin paljon, olisin ihan pro? mutta eeei, minun piti valita ilmeisesti yksi maailman haastavimmista lajeista.

mutta nyt se on todettu, esteratsastajaa minusta ei ainakaan tule. Harkitsen edelleen sitä kuviokelluntaa....

Hankin muuten kannukset. Ajattelin, että kait niitä on opeteltava käyttämään edes joskus ja jolloin, jos meinaan joihinkin koulukisoihin joskus osallistua, syksyllä ehkä sitten.... Opettaja kuuli suunnitelmani, totesi että tämäpä sitten muistetaan...

Sunnuntain koulukisoista unohtui mainita, että kisaamassa oli myös ponitallilta Vaavi ja Luke. Luke sellanen pikkuponi... Vaavi taisi olla helpossa C:ssä 5. ja KN:ssä 7. ? Ei huono ollenkaan. Loput valmennettavat olivatkin salossa alue-estekisoissa ja tuloslistan mukaan pärjäsivät erittäin mainiosti, niinkuin aina :)

Tänään sitten ponitallille Mortin selkään, koulutunnille :)
2 kommenttia:

  1. Ai kauhee miä niin ymmärrän ton sun puomikammon, vaikken oo ite ikinä mennykään niitä. Vielä. Mut tiiän jo nyt, et mietin sit ihan samoja asioita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla se on vain harjoituksen puutetta. Puomit on ihan jees ravissa, mutta jotenkin nuo laukkapuomit on oleet mulle kauhistus. Lisää vaan treeniä :)

      Poista

Kommentoi rohkeasti