maanantai 26. toukokuuta 2014

hertsileijaa, maastoesteitä!!!

Kun saavuin tänään ponitallille, karsinassa odotti tällainen näky:


Mortsa kuorsas kovaan ääneen silmät auki karsinassa! Ekan kerran näin mortin nukkuvan yhtä sikeästi viime kesänä ja silloin oikeasti luulin että hevonen on sairas... :D. Tänään piti oikeen tosissaan käydä herättelemässä, että heppanen havahtui.

Tunnilla harjoiteltiin hyvin kapean esteen ja puomien ylitystä, suoralla sekä kaarteessa. Ei muuten helppo juttu osua kapealle puomille kun ei ole niitä tolppia rajaamassa.

Sittenhän olikin maastoesteiden vuoro! Kentältä lähti kapea kuja jossa oli pieni "kukkula". Kukkulan etu ja takareunassa oli laudoista tehty reunus, eli ensin hypättiin kukkulalle ja sitten sieltä alas. Tuo alas hyppääminen varsinkin oli mielestäni pelottavaa. Sen jälkeen reitti jakui ylämäkeä tarhaan ja 90 kurvin jälkeen vielä hypättiin muutamasta puusta tehdyn kasan yli. Koitan muistaa ottaa vaikka huomenna muutaman kuvan esteistä, kun tänään en tajunnut.

Mortti oli ihan pirteä kentällä jo, mutta jestas että polle heräs kun lähettiinkin "kujalle" hyppäämään. Ekalle ei osuttu ensin ollenkaan, en jotenkin osannut varautua niin vahvaan "rynnistykseen", vaan noustiin kukkulalle sivusta, päälle tuli muutama laukka-askel ja ne mentiinkin sitten mortin tahdissa, minä vain matkustin... Alas hyppääminen jännitti, mutta katsoin parhaaksi että mortti saapi hoitaa homman, minä vain ohjailin jotenkuten kyydissä. Aika kovaa mentiin ja vauhti kiihtyi tarhan ylämäessä, sitten antoi nätisti kiinni ja rauhaksiin kaarrettiin vielä puuesteelle. Toinen kerta vielä ja se meni jo paremmin, vaikka edelleen kukkulalla ja siitä eteenpäin vauhti oli ehkä vähän liian kova. Takasin päin hypättiin vielä kukkulaeste ja sekin mentiin tohinalla mutta hienosti.

Oli se vaan jännää!! Oikeestaan en innostunut lajista, enkä välttämättä haluaisi heti hypätä niitä uudestaan, mutta kiva oli kokeilla ja hevonen oli innoissaan, ei meinannut pysyä nahoissaan!

Huomenna koulutunti. Olisipa kiva päästä ratsastamaan se mortilla, mutta vaihtoehtoisesti alla saattaa olla vaavi. Jos vaikka saataisiin se muoto taas aikaiseksi, ihan tarkoituksella :)

Tiistai lisäys:

Tässä vielä kuvia maastoesteestä joita hypättiin
Tästä loikattiin siis ylös...

...ja tästä alas

...ja tätä raittia jatkettiin tuonne ylös, missä on vielä ylhäällä pieni kasa puita, joka hypättiin


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi rohkeasti