tiistai 27. toukokuuta 2014

kuka on keksinyt oikean??

Voisin tänäänkin toistaa taas samat fraasit, oikea laukka ei oikein sujunut, vasen meni mukavasti... ja toistankin. Se pirun oikea laukka tuottaa aina ongelmia! Kuka halvattu on mennyt keksimään koko oikean. Eikö voitaisi mennä pelkkää vasenta??

Mortilla siis koulutuntia ponitallilla. Mentiin ihan perus hommaa, kun oli vasta-alkajia tunnilla mukana. Se passas mulle ihan vallan mainiosti, vaikka odotinkin kunnon koulumuuveja. Harjoiteltiin paljon laukan nostoja. Jo pelkästään ympyrällä oikea tuntu hankalalta. Laukka meinasi pudota raville ja kun sain mielestäni yläkropan oikeeseen asentoon niin jalat katosivat jonnekkin todella taakse ja varpaat sojottivat alespäin. En saanu Morttia taipumaan mitenkään luontevasti. Vasemmassa koko homma toimi taas hurjasti paremmin, sekä ratsastajalta, että hevoselta. Mortti taipui ja mun jalat pysy ihan oikeassa asennossa. Laukka tuntui rennon letkeältä. Oikea on mortille vaikeampi ja minulle myös, mikä lienee tullut selväksi useaan otteeseen.

Oikea laukka nousi myös huonosti uralla. Aluksi meinasi tulla aina vasen ja välillä risti. Sadulta sain ohjeen, että nosta enempi etupohkeella ja kun asetat sisään, hellitä nostovaiheessa ohjasta, ja avot! Johan läks nousemaan oikeatkin laukat. Laukkaaminen ei tuntunut letkeän mukavalta, niin kuin vasempaan mutta usea onnistunut nosto saatiin aikaiseksi.

Lopputunnista mortti lähti mukavasti hakemaan muotoa. Ei saatu sitä kunnolla pidettyä kuitenkaan. Mortti viskeli päätään mutta kuitenkin myötäsi ja pureskeli kuolainta. Tähän vielä puoli tuntia ratsastusta lisää niin oltaisiin saatu hyviäkin tuloksia. Mutta tämäkin tuntui kieltämättä jo saavutukselta ja olen erittäin tyytyväinen!

Päätin jättää huomisen ratsastuksen väliin. Vaavi huilailee vielä laitumella ennen leirejä ja itsekkin ajattelin vähän säästellä kortin tunteja kesälle. Katsotaan nyt menenkö ensiviikolla tunnille vai jätänkö viikon kokonaan väliin. Eli nyt alkaa tädillä ratsastushuilaus, katsotaan onnistuuko!

Viikonlopulla oli tarkoitus lähteä Justiinalla veneilemään, ja olla yön yli, mutta keli taitaa olla sen verran surkea, että jätäetään väliin. Herra Tee kyllä uhkasi lähteä, vaikka tulisi niitä kuuluisia mummoja taivaalta. Saas nährä.

Heips

ps. lisäsin vielä eiliseen postaukseen maastoesteiden kuvat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi rohkeasti