keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Laukkamatkustajana

Laitetaanpa heppailupostaus heti perään...

Kävin siis ratsastelemassa Ladylla ponitallilla. Ensin puolisentuntia itsenäisesti ja sitten varsinaisen koulutunnin perään. Itsekseni menin siirtymisiä, temmon vaihteluita, avotaivutuksia ja sen sellaisia, samoja mentiin sitten varsinaisella tunnillakin. Itsekseni nämä sujuivat paljon paremmin, kun sitten opetustunnilla.
Oikea laukka tuotti vaikeuksia. Suoraan sanottuna olin vain matkustaja selässä ja kenttäkään ei tahtonut riittää, kun siellä oli muitakin ratsastajia ja lisäksi liukkaita kohtia. Nyt sen pari kertaa kun olen itsenäisesti ratsastellut Ladya, laukatkin on sentään ollut kohtuu hyvin hallinnassa. Kyllä ottikin sitten se tunnilla häslääminen päähän. Jotenkin nuo isolaukkaiset hevoset tuottaa nyt hankaluuksia. Eli treeniä lisää. Lisäksi Ladyn säätövara laukassa on melko olematon, toisin kun ravissa. Vasemmassa laukassa sentään oli jotain tolkkua, mutta minkäänlaiseen työskentelyyn en olisi kyllä  kyennyt.
Parhaiten tunnilla onnistuivat kuitenkin pysähdykset, sekä käynnistä, että ravista. Molemmat onnistuivat lähestulkoon pelkällä istunnalla ja niihin olen erittäin tyytyväinen. Tehtiin myös käännöksiä etuosan ympäri ja muutama onnistunutkin tuli, kun loppujen lopuksi sain oman painoni oikealle puolelle. Jostain kumman syystä alussa aloin siirtää painoa päinvastaiselle puolelle, enkä sinne liikkeen suuntaan. Volttilla tehtiin väistöä takaosalla ja siitä ei tahtonut tulla kyllä yhtään mitään. En vaan saanut rytmistä kiinni ja Ladykin oli ihan kypsä ja viskeli vaan päätään. Oppia ikä kaikki. Hyvä tunti kaiken kaikkiaan. Ehkä olisin halunnut jäädä hiomaan asioita enemmin.

Tunnin päätteeksi ratsastettiin hevoset ekaa kertaa laitumelle, ja voi sitä riemua ja menoa! Ensin vain syötiin, mutta sitten Vertti, nuorin nelivuotias alkoi tehdä lähempää tuttavuutta "isojen" kanssa (hän on tarhaillut varsojen lisäksi vasta Moppen kanssa) ja siitäpä sitten muutkin lietsoontui ja meno oli mahtavaa :) Voi kun olisin tajunnut otttaa kameran kaulaan takapenkiltä, kun lähdettiin laidunta kohti. Mahtavia kuvia olisi kyllä saanut.

Perjantaina vielä Melkkilään viimeiselle tunnille ja ensiviikolla loppurutistus ponitallilla ma, ti ja ke. Sen jälkeen jätetään homma kerta viikkon. Saas nähä...

Tässä vielä kuva tämänpäiväisestä ratsukosta: Perran Lady of the lake ja tätiratsastaja ;). Kiitos kuvaajalle, Janinalle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi rohkeasti