maanantai 26. toukokuuta 2014

Vika tunti melkkilässä

Perjantaina oli sitten viimeinen ratsastustunti melkkilässä. Ilta oli helteinen ja mietin töistä lähtiessä, että mitenkä tästä selvitään. En ole enään jättänyt hevostoivomuksia, mutta oletin, että minulle olisi laitettu Hemmo tai Mimmi. Harkitsinkin jo, että jos ratsastan Hemmolla, kysyisin, että voiko tunnin ratsastaa ilman satulaa, ihan vain viimeisen tunnin kunniaksi. Ponitallilla ratsastellaa melko usein ilman satulaa. Nyt kuitenkin, kun olen käynyt tunteja kymppikortilla, olen jättänyt nuo tunnit väliin.

Listaan oli kuitenkin merkitty minulle Maucca! Olin kieltämättä pettynyt. Aavistelin, että en saa maucan kanssa minkäänlaisia onnistumisen elämyksiä ja viimeisestä tunnista ei jää käteen mitään... Maucca on nuori 6 v. suomenhevonen, melkoinen järkäle. Olen ratsastanut Maucalla kerran talvella maneesissa ja jotenkin en tykännyt. Ehkä olemme molemmat liian aloittelijoita vielä. Maucca pelkäsi maneesissa olevia kottikärryjä ja säikähti avautuvaa ovea. Ei muuten uskoisi, että sellainen järkäle voi liikahtaa takaviistoon niinkin ketterästi. No tilanne ei minua juuri hetkauttanut. Ponitallilla varsinkin Mortti säikähtelee tuon tuostakin kaikenlaisia mörköjä.

Nyt mentiin kuitenkin kentällä. Harjoiteltiin täyskaarrossa takaosakäännöksen omaista käännöstä. Työskenneltiin pääasiassa käynnissä. Laukkaa otettiin vähän ympyrällä. Oikea laukka ei sujunut kovin hyvin. Helposti lähti luisumaan ulos. Muistelisin, että se sama oikea tuotti hankaluuksia aikaisemminkin. Vasen meni ihan mukavasti ja laukkailtiin rennosti ja juuri sitä linjaa, mitä itse ajattelin.

Meillä oli tuuraava opettaja (tosin jo tutuksi tullut) ja hän ehdotti, että lähdettäisiin lopputunniksi pienelle maastoköpsöttelylle. Mietti kuitenkin, että ei tiedä yhtään, miten maucca suhtautuu maastoiluun. Päätin laittaa turvaliivin varoiksi päälle. Meitä oli neljä ratsukkoa ja päätettiin, että Hemmo menisi etunenässä. Maucan kanssa tultiin kolmantena. Hemmo oli täysin pystyyn kuollut ja ei liikkunut mihinkään ja maucan kanssa oli hankala liikkua niin hitaasti, vaihdettiin siis maucca kärkeen ja sehän sujui ihan mallikkaasti. Maucca kulki korvat höröllä rennosti mutta reippaasti ja välillä vilkaisi taakse, että tuleeko kaverit perässä. Tunnista jäi hyvä maku suuhun ja saatanpa joskus ratsastella maucalla toistekin, vaikka ei mikään mun lemppari olekkaan.

Tänään olisi sitten hyppyä taas ponitallilla ja alla Mortti. Tiistaina koulutunti ja keskiviikko on vielä vähän auki. Menenkö tunnille vai säästelenkö kortin tunteja.

Sunnuntaina käytiin ajelemassa Justiina veneellä. Ensi viikonloppuna olisi tarkoitus  mennä yöksi. Harmi että tänä viikonloppuna oli lauantai töitä, veneilykelit olisi olleet kohdillaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi rohkeasti