sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Salo Horse Show

Torstaina päätin sitten kuitenkin lähteä vilkaisemaan horse showta saloon, vaikka juuri olinkin bloggaillut jääväni kotiin. Olin jotenkin yliväsynyt tekemään yhtään mitään hyödyllistä, joten sinne vaan lauteille istumaan, sama se istuuko sitä katsomossa vai kotisoffalla.

Torstaina kisailtiin siis alueluokkia. Alueelle päästyäni katselin, että estekorkeus on jotain 80 cm luokkaa. Isot puitteet hämäsivät, metristähän siellä hypättiin. Kyseisessä luokassa oli lähtiöitä sata ja niitä ratsukkoja riitti ja riitti ja riitti... olihan sielä muutama puolituttukin. Kaksikin ratsastajaa oli pitänyt tunteja melkkilässä.

Seurasin eri ratsastajien tyylejä. Jännä miten yksi ratsastaa kädet vispaten ja muutenkin heiluen kuin heinämies, ja silti puhtaan radan. Toinen taas liitää hevosellaan täysin eleettömästi ja rauhaksiin, ihan niin kuin vain kevyesti vinkkaisi hevoselle, että tuonne päin mentäisiin armas polleni ja heppa hoitaa loput. Vauhti näyttää todella hitaalta, mutta koska rytmi on tasainen niin aika onkin yllättävän hyvä.
Tarkkailin myös hyppääjien asentoa ja jalkaa. Hienosti se pohje pysyy edessä kun sen osaa. Ja se näyttää niiiin helpolta.

Perjantaina olin sitten töissä 18 asti ja ehdin sopivasti katsomaan illan kaksintaistelu osiota, johon mukaan oli pyydetty ponitallin omaa tyttöä, Nitaa. Kaksintaistelu oli siis kutsukilpailu, osallistujia 8 ratsukkoa. Nitahan oli ottanut toisen sijan aijemmin päivällä 110 cm luokassa hevosellaan Perran King of Heroes, tutummin Kingi. 
Tässä kohtaa täytyy kyllä hehkuttaa. Tyttö on vasta 16-vuotias ja siellä loikki kaksintaistelussa vanhojen konkarien joukossa. Vastustajaksi ekalla kierroksella osui koko taistelun lopullinen voittaja, joka kuulemani mukaan on ratsastanut jopa em-tasolla. Nita oli nopeampi mutta kaksi puomia tuli alas, ja näin ollen vastustaja jatkoi seuraavalle kierrokselle. Hieno suoritus silti Nitalta ja vauhti oli mahtava. Tästä tytöstä kuullaan vielä! Nitan toinen poni Sissi (Munsboro Cecily) joutui jäämään kisoista pois jalkavaivan takia. Alunperin kaksintaistelu olikin tarkoitus ratsastsaa Sissillä.

Tässäpä muutama kuva Nitasta ja Kingistä:  


Tässä vielä tulokset kaksintaistelusta. Listan mukaan Nitalla oli koko sakin paras aika!
tulokset

Lauantaina ei ollut tarkoitus mennä ollenkaan katsomoon. Töiden jälkeen olin taas väsynyt ja nukahdinkin sohvalle, mutta miten ollakkaan, ponitallen ope Satu soitti ja kysyi lähtisinkö kaveriksi katsomaan Six Baria, eli korkeushyppykisaa. Enpä ollut sellaistakaan ennen nähnyt ja tottakai lähdin mukaan!
Kisa oli ihan hauska show, musiikit oli valittu ratsastajan mukaan. Millon tuli peppi pitkätossua ja millon taas virolaista poppista. Six Bar ratkesi "jo" 160 cm korkeudessa, joten päästiin aika nopeasti ajelemaan takaisin perniöön. 

Ensiviikolla olisi sitten keskiviikkona taas ratsastelua. Tiedossa ei ole vielä kumpaa lajia, estettä vai koulua, mutta samapa tuo, kumpikin kelpaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi rohkeasti