tiistai 8. heinäkuuta 2014

EI NÄIN!

No niin, ponitallilla hyppytunti takana, alla tietysti Mortti. Otin kameran mukaan ja sain erään leiriläisen kuvaamaan hyppyjä. ...ja tunti meni ihan penkin alle!

Mullehan nuo puomit on aina olleet ongelma, ja sen kyllä huomaa, katsokaapa itse videolta, jonka kaikenkin uhalla aion julkaista! En osaa pätkän vertaa arvioida ponnistuspaikkaa, puomille lähestyttäessä ja jätän koko homman "herran haltuun", tai pitäisikö sanoa että tamman haltuun. Jos pikkasenkin olisin osannut "auttaa" pohkeella oikeata hyppypaikkaa, niin hommasta olisi saattanut ehkä tullakkin jotain. Mutta eeeei... täti vaan matkustaa ja antaa hevosen hoitaa homman, ja eihän siitä mitään tullut!
Sarjalle lähestytään koko ajan ihan liian lötkössä laukassa. Jossain kohtaa tulen vähän reippaammalla laukalla esteelle/puomille niin homma luonnistaa vähän jo paremmin. Jumppasarjalla ei juurikaan tullut onnistuneita hyppyjä. Mortti sotkeentui jo takajaloillaan puomeihin yhdessä kohtaa. Pieni radan pätkä meni jo vähän paremmin ja muutenkin kun ei ollut puomeja, vaan esteitä.

Sitten tuo mun asento: se näyttää kaikenkaikkiaan ihan kummalliselta. En ole varma, paljonko liivillä on osuutta asiaan tässä. Näyttääkö se liivin takia oudolta vai istunko tosiaan noin kummallisesti. Kädet viuhtoo jotenkin sivulla, mutta tähän vaikuttaa kyllä liivi. Kainalon ja rinnan välissä on "kulma" jonka ansiosta en saa käsiäni kunnolla kylkiin. Käsivarsiin tulee välillä ihan kunnolliset mustelmat, kun liivi painaa.
...jaaa sitten pohje. Mitä ihmettä mä vatkaan sen pohkeen kanssa. Luulen antavani pohjetta, mutta enempi se näyttää vatkaamiselta, tuossa alussa sen huomaa ravilla.

Lopussa oli taas maastoesteitä ja ilmoitin heti alussa että en aio niitä hypätä, mutta hyppäsinpä sitten kuitenkin! Elikkäs jonkin sortin itsensä ylitys tälläkin tunnilla tuli tehtyä!
Viimeksi homma meni ihan matkusteluksi, kun Mortti ampaisi vauhtiin. Nyt homma sujui jo paremmin. Otin lähtölaukat ja ratsastin vielä voltin, että sain laukan kunnolla haltuun bankettia lähestyttäessä. Vasta banketin jälkeen annoin pollen nelistää vähän vauhdikkaammin rinnettä ylös.

Että sellasta videota. Kommentoida saa ja antaa neuvoja, mutta olkaa armollisia taas tädille ;)
Satun kanssa olikin puhetta, että kun vuokra kausi alkaa niin paljon vaan itsenäistä treeniä puomeilla.

Ja kait maar se uus liivi tarttis hankkia...  suosituksia?

Ja miksi ihmeessä Blogger muuttaa videon tuollaiseksi pikkiriikkiseksi ja laatu menee aivan surkeaksi? Osaako joku neuvoa??


8 kommenttia:

 1. meikä se vielä haaveilee tuosta hyppäämisestä, saattaa haaveeksi jäähäki.. :D että hattua nostan sulle kuules!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. siitä vaan harjottelemaan. Eihän munkaan ollut tarkoitus alkaa, oikeastaan jotenki luulin, ettei sitä nyt aikuisena voi opetella esteitä loikkimaan ;). Yhtenä iltatuntina, itseasiassa sillon jo ensimmäisenä kesänä, kun jostain kumman syystä olin yksin tunnilla, Satu vaan laitto ensin puomin ja ja korotti sitä pikkuhiljaa pieneksi esteeksi, siitä lähettiin harjottelee. Mulla oli ajatuksena, että jos joskus sen metrisen loikkais. No se on ylitetty ja nyt sopii kesekittyä vaan siihen oikea-oppiseen teknikkaan, ja siinä onki tekemistä! ...mutta sen verran täytyy puolustautua, että ei se aina ihan noin kamalaa räpellystä ole kuin tuossa videossa :D

   Poista
 2. Pittää varmaan alkaa tallilla juttelee mukavia aiheesta.. :D ei se ylöspäin meno, mutta se alas tulo kauhistuttaa :D
  voihan se olla mukavaaki vaihtelua nuo esteet.

  Mutta vaan tekniika hiontaa ja sitten ruusukkeiden metsästykseen sielläpäin, tsemppiä kovasti :) metri on kyllä jo mun mielestä melkonen saavutus!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ota ihmeessä jutuiksi. Puomeista ja pienistä esteistä se lähtee. Siitä on alle kaks vuotta kun itse loikkasin ensimmäisen ja korkeus taisi olla huimat 10 cm :D

   Poista
  2. Sitä mun piti jo viimeksi kysyä, lataatko suoraan bloggeriin videot vai erikseen youtuben kautta? mun mielestä tää on nii typerää kun mulla ei KOSKAAN onnistu suoraan koneelta blogiin, ja jotenki ei nappais alkaa tehä youtubeen omia säädöksiä. Argh. Raivostuttavaa :D

   Poista
  3. Kyllä mä lataan suoraan, mutta muuttuvat ihan onnettoman laatuisiksi, että jos jollain tähän vinkkiä, niin otan kiitollisena vastaan. Tosin viimeisintä videoo en saanut minäkään ladattua.

   Poista
  4. Miä vedän youtuben kautta videot. On toiminu ihan jees.

   Poista
  5. täytyy varmaan itsekkin koittaa sit kautta

   Poista

Kommentoi rohkeasti