keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Kinkku

Tänään oli ponitallilla siis koulutunti. Tulin maininneeksi lauantaina Sadulle, että haluaisin viimeistään syksyllä koittaa taas pitkästä aikaa Rikseä. Riksehän on yksi näistä mun "haaste hevosista" jota haluaisin oppia ratsastamaan. Rikse on tosi herkkä ja toimii ajatuksesta, mutta... juoksee laukassa aina mun alta.
No sinnehän oli sitten listaan merkitty nimeni kohdalle Rikse. Jotenkin vähän aavistelinkin.

Olin ihan turhan ajoissa tallilla ja koska rikse herkän hipiänsä takia ei oikeen tykkää harjaamisesta hoidin vain "pakollisen" harjauksen nopeasti pois alta. Kaviot putsailin huolella ja lähdin sitten kentälle kiertelemään ja nakkelin samalla pintaan nousseita kiviä pois kentän sivuun. Olen jotenkin fanaattinen kivien " nakkailija". Kentällä on yksi kulma, johon tahtoo nousta aina kiviä pintaan, ja sillon tällön käynkin lapion kanssa heilumassa kyseisessä kulmassa, jos on luppoaikaa :D.
Törmäsin pariin leiriläiseen tallissa ja kyselin, josko jompi kumpi haluaisi vitosen korvausta vastaan kuvata tunnin videolle. Olin ottanut kameran mukaan. Tytöt lupasivat kuvata, ja sen jälkeen ei likkoja sitten enää näkynytkään... Onneksi en maksanut etukäteen :D. Eli videot jäi sitten ottamatta...
Lopulta kun pääsin kentälle Riksen selkään, totesin, että heponen ontuu. Etujalalle ei ottanut painoa juuri yhtään. Satu ehdotti nopeaa hevosen vaihtoa ja lähti talliin katsomaan mikä olisi vapaana. Tarjolle tuli yllättäen Kingi! Kingi on siis tallin oman tytön, Nitan kisahevonen, josta kuvaa näittekin edellisessä postauksessa. Vähän epäröin, pysyykö kingi mun käsissä, mutta on kuulemma paljon helpompi kuin rikse, joten kamppeet päälle ja menoksi!
Olen aina ihaillut kingin pontevaa menoa. Ravi näyttää siltä kuin hevonen liitäisi eteenpäin. Lisäykset on näyttäviä ja koko liikehdintä on upeaa. Uskomatonta, että selästä käsin askellus on kaikkea muuta kuin liitämistä, tai ainakaan se ei todellakaan tunnu siltä! Ravi oli ihan mahdottoman pomppuista. Tätiratsastaja joutui lyhentämään jalustinta useaan otteeseen ja siltikin tuntui, että sama jos sekään olisi sidottu perunasäkki. Pelkästään keventäminen oli täysin tasapainotonta ja kevennys lähti ihan mihin sattuu. Harjoitusravia ei voinut edes kuvitella menevänsä.
Laukka tietysti jännitti taas. Kingi pysyy kyllä hanskassa kaikissa askellajeissa, eikä missään vaiheessa tullut tunnetta, että nyt lähtee lapasesta. Mutta ihan yhtä hankalalta tuntui laukassa istuminen. Välillä katosi jalustin ja eipä ollut putoaminenkaan kaukana :D.
Kingi on todella herkkä. Ohjilla ei tehdä juurikaan mitään. Koko homma hoidetaan istunnalla ja pohkeella. Tehtiin väistöjä ja taivutuksia. Väistöt tuli monesti liian jyrkiksi ja hetkittäin jopa väistettiin perä edellä. Ympyrällä väistätettiin takajalat kulkemaan ulkouralla ( onko tämä nyt sitten avotaivutus?) ja siinäkin helposti lähettiin kulkemaan jyrkästi sivuttain.
Mielenkiintoinen hevonen. Teki juuri sen mitä pyysin, mutta huonon tasapainon vuoksi tuli pyydettyä kaikenlaista, mitä ei ollut tarkoitus :D. Kingi fania minusta ei tule, tasapaino ei kertakaikkiaan siihen riitä, mutta oli kiva koittaa taas " uutta" ratsua. Viime aikoina näitä uusia tuttavuuksia on tullutkin jo aika paljon. Nyt kaipaankin jo tutumpaa hevosta alleni, että voisin oikeasti treenata niitä ongelmakohtia. Tänään kaikki keskittyminen tarvittiin jo pelkästään ravissa keventämiseen.
Kingillähän tosiaan on aika näyttävä askellus ravissa ja testailtiinkin temmon vaihteluita. Lisäyksissä Kingi ampasee siihen malliin, että täti ei meinannut pysyä millään menossa mukana :D.
Uskomatonta, kuinka ratsastuskunto on lopahtanut tässä kesän aikana. Olisiko keväällä tasapaino ollut parempi, sitä en tiedä, mutta vuokrakaudella täytyy ratsastella Moppella, sillä Kingiäkin pomppusemmalla friisiläisellä, josko se tasapaino sieltä lähtisi paranemaan.
Jalat ihan soseena, ja selkä loppu. Raihnanen mikä raihnanen!

Ensiviikolla taas tunnille tiistaina. Yhtään en tiedä mitä tulemaan pitää, mutta sen näkee sitten :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi rohkeasti