maanantai 7. heinäkuuta 2014

Mummo rautakaupassa

Meillä käy rautakaupassa, varsinkin kesäisin, asiakkaana eräs vähän iäkkäämpi rouvashenkilö, josta pidän kovasti. Ekana kesänäni hän oli ostanut huvimajan, jonka sisäkaton hän halusi maalata taivaansiniseksi. Värin valinnassa hän luotti naismaalimyyjään, ja hyvähän siitä oli tullut. Tämän jälkeen mummo on yleensä asioinut minun kanssani. Ollaan perehdytty tuhkaimurin käyttöön, eri maaleihin, hän on ostanut minulta kompostorin (vaikka niistä puutarhakamppeista en mitään ymmärräkkään) jne jne.
Tänään mummo tuli ostamaan mm. aitaan maalia ja trimmerin. Jutteli, kun hän oli nuorempi, vasta 80 ( hihhih), hän vielä oli kuurannut aidan puhtaaksi jäkälästä, mutta nyt kun ikää on jo 87, hän antaa nuorempien hoitaa aidan maalauksen :D. Aitaa ei ilmeisestikään ole ihan vallan vähän.
Trimmerin hän joutui uusimaan, kun jonkin sortin mökkitalkkari oli tankannut 4-tahti bensiiniä hänen trimmeriinsä, vaikka olisi pitänyt olla 2-tahti polttoainetta. On se kumma että lähes ysikymppinen mummo on asioista perillä, mutta ei " talkkari". Herää myös kysymys, eikö " talkkari" ollut tarjoutunut korvaamaan rikkoutunutta trimmeriä... Mokoma retale. En ilmaissut mielipidettäni mummolle.
Epäilin jo, että mummo aikoo hoitaa trimmeröinnit tästä lähin itse, ja selostinkin, että tässä kyljessä olevassa tarrassa on käynnistysohjeet. Ilmeisesti nuorempi väki kuitenkin on luvannut hoitaa homman, luojan kiitos.

Mummo kertoi myös, että on hänellä mies, mutta se on vähän jo ulalla (ja naputteli samalla etusormella ohimoaan). Siellä se kuulemma oottaa autossa. Kykenee se kuulemma justiin sen verran, että autolla ajaa (pelottavaa... :o )
Tottahan sitä vielä muutama amppeli ja kompostikuivikkeet piti puutarhaosastolta hakea. Lopuksi lastasin vielä mummolle, ja sille ulalla olevalle papalle, ostokset autoon.
Toivottavasti tulevat tänä kesänä vielä uudestaan. Mummo on aina niin tyytyväinen hyvästä palvelusta ja minäkin pidän mummosta. Mummo on aika hyvin "kartalla". Ei yhtään höperö ja asiat mitkä selostetaan, sikäli hän jotakin kysyy, menee kerta laakista perille.

Minäkin haluan tulla tuollaiseksi mummoksi. En höperöksi. Eikä se pappakaan minusta niin ulalla ollut :D.

Ps. huomatakaa, ei sanaakaan heposista tässä postauksessa ;)

Heips

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi rohkeasti