tiistai 12. elokuuta 2014

ja taas mennään...

Kesäloman viimeinen viikko on lähtenyt käyntiin. Koko loman aikana en ole käynyt hevosen selässä, eikä ollut edes hinkua, mutta eilen alkoi taas vuokraus kausi. Repäisin sitten heti parin tunnin ratsastuksella. Ensin itsenäistä menoa, hyvin rauhaksiin, ja estetunti perään, luonnollisesti Mortilla. Harjoiteltiin johtamista, mikä oli erittäin hyvää oppia sekä minulle, että Mortille.
Morttihan ei oikeen tuosta oikeasta laukasta välitä, ja valitseekin yleensä vasemman. Mentiin siis kahden esteen sarjaa, johon tuli kolme laukka-askelta väliin. Pääsääntöisesti tulin vasemassa ensimmäisen esteen (joka muuten pidettiin ensin puomina, mikä taas hankaloitti mun keskittymistä) ja toisen esteen päällä yritin johtaa oikealle, että homma jatkuisi oikeassa laukassa. No, eihän se onnistunut, ei sitten millään. Täytyy taas kerran todeta, että olen valitettavan paljon hypännyt Vaavilla, joka on siis melkoinen automaatti.
Mutta sitten Satu nosti esteet vähän korkeammiksi, ja johan alkoi vaihtumaan :).

Tänään sitten jätän itsesuojeluvaistoni kotiin, ja aion testata hyppäämistä Ladylla. Isolaukkainen puoliverinen, joka saattaa toisinaan lähteä hyppyyn ihan mahottoman kaukaa. Saapa taas nähdä miten Tätösen käy. Vaavi lomailee jalkansa kanssa edelleen, ja nyt on pakko opetella vähän muillakin hyppäämään, jos aikoo tunneilla käydä. Muuten loppuvat riittävän suuret ratsut kesken. Mortille löytyy paljon muitakin ratsastajia. Joten härkää sarvista... vai pitäisikö sanoa hevosta korvista?
Tällä viikolla olisi siis tarkoitus ratsastella kolmena päivänä peräsin, pari tuntia kerrallaan. Luultavasti torstaina en enää kävele ;).

Lataan tähän loppuun nyt vielä yhden alkukesästä kuvatun videon, jonka lataaminen ei jostain syystä aikaisemmin onnistunut. Tämä estetunti meni jo edellistä paremmin (lue postaus "Ei näin!"),  mutta hyvin huomaa kuinka olen lähdössä hyppyyn jo useita metrejä ennen estettä. Samoin laukanvaihto tuottaa ongelmia. Olen tottunut Vaavin taitoon vaihtaa laukan laukassa, ja Mortti kun ei meinaa millään malttaa puottaa raville ja vaihtaa laukkaa. Tämä sukeltelu oli muuten eilisellä tunnilla jo paremmin hallussa.
Mutta tässäpä vanha video:


2 kommenttia:

  1. Tervetuloa takaisin :) Video oli kiva! Miä istuin tänää kentän laidalla pari tuntia ja kattelin, ku muut ratsasti. Itellä ei ees ollu tänään tuntia, niin pösilö sitä tosiaan on, että kaiken vapaa-aikansa siellä viettäis :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos kiitos, blogissa on tosiaan ollut hiljaiseloa, kun ei ole ollut ratsastustakaan. Siinä muuten oppii kummasti kun sivusta seurailee. Netistä olen yrittänyt etsiä hyviä opetusvideoita, mutta vielä ei ole löytynyt.

      Poista

Kommentoi rohkeasti