keskiviikko 13. elokuuta 2014

Lady loikkaa

Vähän eilisestä estetunnista...
Alla oli siis Lady, jolla en ole eläessäni hypännyt. Lady taitaa olla ponitallin suurin hevonen, säkä n. 170 cm. Ladylla on korkea ravi ja iso laukka ja pelkästään laukka on tuottanut minulle vaikeuksia (no, olipa yllätys...).
Ratsastelin puolisen tuntia itsenäisesti ja harjoittelin laukkaa. Aluksi koulujalustimilla, mutta kun lyhensin estejalustimet, laukka tuntuikin paljon luontevammalta. Lisäksi tein jonkin verran peruutuksia ja näin ollen ilmeisesti perä tuli paremmin alle, ja laukkakin alkoi tuntumaan miellyttävämmältä. Siltikin se tuntuu vielä isolta ja jollain tavalla "hakkaavalta" ja minun on hankalampi pitää tasapainoa, kuin muilla hevosilla.
Varsinaisella tunnilla tehtiin aluksi temmon vaihteluita ravissa ja laukassa ja vielä siirtymisiä suoraan käynnistä laukkaan ja laukasta käyntiin. Laukat nousi hyvin mutta suoraan käynnille pudottaminen oli vähän vaikeampaa.
Ekat hypyt oli yksittäisiä esteitä, veikkaan korkeudeksi n. 60 cm. Yllättävän hyvin pääsin hyppyyn mukaan. Ladyllahan saattaa olla tapana heitellä jättiloikkia kaukaa ja nyt pitikin olla tarkkana, että istui satulassa viimeiseen asti. Eli tällaiselle sukeltelijalle erittäin hyvää harjoitusta. Sitten hyppäsimme samaa sarjaa kuin eilen Mortilla. Eli kaksi estettä, väliin kolme laukka-askelta. Kyseinen väli oli Mortille juuri passeli mutta Ladylla piti tulla rauhallista laukkaa ja yrittää ottaa kiinni sarjan välissä. Tämä olikin helpommin sanottu kuin tehty. En millään saanut ahteria penkkiin sarjan välissä ja hyppytyyli oli... no, melko omintakeinen, mutta yli mentiin kompuroimatta ja ilman jättiloikkaa.

Seuraavaksi hypättiin pieni rata. Täytyy sanoa että jännitti kovasti. Minulle tuli tunne, aina juuri ennen estettä, että laukka putoaa raville, ja sepä sitten kostautukin. Lady passassi askeltaan yhdelle yksittäiselle esteelle pikkuaskeleella ja tädin tasapaino horjahti heti. Siinä sitten esteen jälkeen halailin hevosen kaulaa niin voimakkaasti että kypärästä lensi musta koppa maihin, päähän jäi pelkkä valkoinen styroks kuppi. Jaloilla puristin niin kovin, että toisessa reidessä on nyt valtava ruhje. Mutta kuin ihmeen kaupalla pysyin selässä! Seuraava hyppy jännitti tietysti taas mahdottomasti, mutta loppurata sujuikin olosuhteisiin nähden hyvin.
Kaikenkaikkiaan olen tyytyväinen tuntiin. Ei yhtään jättiloikkaa ja pääsääntöisesti maltoin odottaa takapuoli penkissä esteelle asti. Lähes kaikille esteille askelkin passasi mainiosti ja tuli tunne, että tiesin mistä hyppy lähtee.
Nyt pitäisi saada joku kuvaamaan hyppytuntia. Epäilin, että kädet heiluvat kuin lännenratsastajalla, mutta kuulemma ei, vaan nostan ohjia ylös lähestyessäni estettä.  Ehdottomasti aion hypätä Ladylla jatkossakin, ja todennäköisesti tulen sieltä vielä putoamaan. Liivi taas tuotti ongelmia. Ladyllä on estesatula, jossa on korkeampi takakaari kuin Wintecin yleissatulassa, ja liivi ottaa kiinni satulan takakaareen. Voi kun löytäisin jostain sen hyvin istuvan, mukavan ja taipuisan palaturvaliivin, kohtuu hintaan.

Ladyn sukupostiin pääseepi tästä

Tänään on tiedossa koulutunti. Toivelistalla ykkösenä Lady, mutta saa nähdä kennen kanssa pääsen ratsastelemaan. Jalat on ihan remontissa ja jopa kävely tuottaa vähän ongelmia, mutta eiköhän se tästä.

Tässä vielä kesväällä otettu kuva minusta ja Ladysta2 kommenttia:

Kommentoi rohkeasti