maanantai 18. elokuuta 2014

Sujuva koulutunti takana

No nii, nyt on sitten syksyn ensimmäinen tunti takana Melkkilässä. Ja erittäin hyvä ja onnistunut tunti olikin! Salaa toivoin alleni Mimmiä tai vaihtoehtoisesti tietysti Hemmoa ja Mimmihän sinne listaan oli nimeni kohdalle merkitty! Seuraava jännitysmomentti olikin sitten, että onko Mimmi jo tunnilla, vai joudunko laittamaan pollen kuntoon. Mimmi ei pidä harjaamisesta ja varsinkaan satuloimisesta ja koska olen tällainen arkajalka, tilanne pahenee entisestään kun pelkään sitä karsinassa. Muuten tämä hevonen on aivan mahtava. Taluttaessa ja ratsastettaessa käyttäytyy erittäin mallikkaasti

Mimmi oli tunnilla, joten pääsin laistamaan kuntoon laittamisesta. Tunti oli kyllä aivan ihana. Tehtiin taivutusharjoituksia aivan tosissaan ja tuntui mahtavalta kun sillä sisäpohkeella oli tosiaan tehoa. Ja jos tuntui, että ei taivu, niin pikkasen töitä lisää ja johan alkoi tapahtua! Kerrankin tuli sellainen tunne, että en puurra turhaan, vaan puurtamisesta syntyy tuloksia, heti!
Harjoiteltiin myös väistöjä, ja ekan väistön jälkeen, opettaja ohjeisti miten tulisi korjata ja tämän jälkeen homma luonnisti mielestäni melko hienosti. Ongelmana itselläni on yleensä, että en ole ihan varma missä asennossa hevosen tulisi olla väistössä, joten en sitten tietystikään osaa pyytää hevoselta oikeita asioita. Tosin olen huomannut, että kaikilla opettajilla on vähän eri vaatimukset väistöistä. Toisen mielestä pitää mennä jyrkemmin sivulle ja toisen mielestä loivemmin. Tietysti tähän vaikuttaa hevonen ja sen askellustapa, luulisin, mutta jotenkin minulle ei ole ihan auennut, miltä sen väistön pitäisi siellä selässä tuntua eri hevosilla. Tänään sain siitä hajua. Parin vähän "väkisin väännetyn" väistön jälkeen homma sujuikin kevyillä ohjasotteilla, lähinnä painon ja pohkeiden avulla. Tuntui aika mukavalta.

Sitten se iänikuinen laukka.... Muistin Mimmin laukan melko isoksi ja pitihän sitä miettiä, että mitenhän se sujuu. En jännittänyt, mutta odotin mielenkiinnolla. Tiedä sitten syytä, johtuuko siitä että olen ratsastanut Ladylla nyt muutamia kertoja kesän aikana, mutta Mimmin laukka ei tuntunutkaan niin isolta. Olenkin aina sanonut että Mimmi on "kevyempi" versio Ladysta. Saman tyyppiset askeleet mutta Mimmillä ne ovat vähän "kevyemmät". Nyt tämä laukkahomma on kääntynyt ihan päälaelleen, jälleen OIKEA laukka sujui paljon letkeämmin! Yleensähän se oikea on ollut minulle se vaikeampi, mutta viime aikoina vasen onkin tuottanut enempi ongelmia. Saattaahan se olla, että olen nyt mennyt hevosilla, joille se oikea vaan on ollut luontevampi. Minusta oikea laukka sujui oikein mukavan letkeästi, vasen jäi vähän hakuseen ja siinä en osannut taas kunnolla mennä liikkeen mukaan.

Jotenkin ratsastus tuntui tänään kohtuullisen helpolta. Vaikka olinkin hiestä märkä tunnin jälkeen. Huomenna olisi tarkoitus mennä ratsastelemaan itsenäisesti ponitallille ja taidanpa tehdä samoja harjoituksia kun tänään. Tässä vielä linkki Mimmin sukupostiin.

Heips

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi rohkeasti