lauantai 20. syyskuuta 2014

Esteillä Melkkilässä ja itsenäisitä pyörimistä

Keskiviikkona kävin Melkkilässä estetunnilla. Valitettavasti tästä tunnista en kauheesti saanut mitään irti, koska ratsastajia oli paljon, ja tunti pidettiin maneesissa. Melkkilän maneesi on pienempi, kuin ponitallilla ja kun sinne ahdetaan 7-8 ratsukkoa ja rata, voin kertoa, että se on täynnä!
Hyppäsin Hemmolla ja kaikki energia kului hevosen liikuttamiseen. Varsinaiseen tekniikkaan en pystynyt sitten enää juurikaan keskittymään. Positiivista tunnissa oli se, että sain opettajalta kehuja. Otteeni hyppäämiseen on kuulemma kehittynyt keväästä huomattavasti. No, Melkkilässä en ole hypännyt kuin muutaman kerran ja homma on mennyt aika penkin alle, joten tämä "esitys" olikin varmasti parempi. Suuri osa tunnista meni siihen,  että yritin saada sisäpohkeen läpi ja sitten siihen odotteluun meni valtavasti aikaa. Saatan kuitenkin mennä vierailemaan toistekin Melkkilän estetunnille, mutta ehkä pyydän seuraavalla kerralla kuitenkin toista hevosta. Leevi saattaisi sittenkin olla vaihtoehto, vaikka etupainoinen onkin, mutta sentään reipas. Seuraavalla kerralla täytyy tosin kysäistä, paljonko porukkaa on tunnille otettu.

Torstaina kävin ratsastelemassa itsenäisesti Mortilla. Ystäväni oli tulossa omalla hevosellaan maneesiin harjoittelemaan viikonlopun kisoja varten ja tarkoitus oli liittyä seuraan. Itsenäisillä ei varsinaisesti yleensä hypätä, mutta olin saanunt Satulta tähän siunauksen. Ystäväni oli kuitenkin saanut harjoitukset jo päätökseen, kun saavuin tallille, joten ratsastelin sitten kentällä itsekseni, lähinnä puomiharjoituksia. Morttihan ei maneesissa oikein yksin viihdy.
Itikat olivat taas kiusana. Niin ratsastajan kuin hevosenkin. Huomasin heti, että Mortti oli ärsyyntynyt ja keskittyminen oli hankalaa. Tamma hakeutui kuitenkin hienosti eteen alas, mutta muoto ei pysynyt vaan turpa sahasi ylös alas. Tämä muodon aikaan saaminen, varsinkin Mortilla, on minulle vielä melko uutta, joten olen tähänkin erittäin tyytyväinen. Oikea laukka ei taas oikein kulkenut ja vasen oli paljon parempi.

Harmikseni, en juurikaan pääse Mortilla ratsastamaan varsinaisille koulutunneille, koska hevonen on niin suosittu ja pyrin "säästämään " vuorojani estetunneille, koska tällä hetkellä ei oikeen muita mieluisia hyppyhevosia tahdo olla. Koulutunneilla menenkin mielelläni vähän kaikilla.
Ensiviikolla olisi ohjelmassa ilman satulaa tunti heti maanantaina. Tarkoitus olisi mennä Pallerolla, mahdollisesti pelkällä riimulla ja ohjilla. Vaihtoehtoisesti ajattelin koittaa toisen kerran nelivuotiasta Sakkea, kenties kuitenkin satulalla, koska en muista miten Sakke käyttäytyy. Ehkä ilman jaustimia?

Tiistaina taisi olla maasto ja keskiviikkona sitten estetunti. Saapa nähdä millä hevosella sitä pääsee hyppäämään...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi rohkeasti