sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Gimp, bannerihelvetti ja kaikenmaailman koodit!

Tässä on nyt postaushommat olleet ihan retuperällä, ja siihen on syynä Gimp -ohjelma. Tuo on roikkunut koneellani jo kauan, mutta en ole osannut mokomaa käyttää. Nyt sitten päätin vähän perehtyä ja niinhän siinä kävi, että jäin ihan koukkuun! Piti tehdä banneri, ja tietenkään ensimmäinen ei ollut hyvä. Sitten piti tehdä toinen ja kolmas jne jne. Lopulta kun sain kelvollisen aikaiseksi, en saanut blogin muuta asua banneriin sopivaksi. Tästä tuli ihan kamala oravanpyörä!! Loppujen lopuksi löysin itseni lisäämästä bloggeriin kaikenmaailman koodeja ja hössötyksiä.... Liian myöhään tajusin laittaa blogin "näkymättömäksi", kun testailin erilaisia ulkoasuja. Eli jos olet käynyt tässä kuluneen viikon aikana katsomassa, on koko blogi saattanut näyttää vähän hassulta.

Huhhhuh... nyt saapi pysyä tällaisena ja sillä sipuli! ...no, ehkä jotain pieniä muutoksia sallitaan?


Laitetaanpa tähän perään kuvia bannereista.


Eka tekemäni banneri joskus aikaa sitten. Taisi hetken olla käytössä.


Tämä oli pitkäänkin käytössä. Yksinkertainen, mutta tykkäsin kovasti.Tämäkin oli hetken käytössä. Eka banneri jossa koitin läpinäkyvää taustaa ja varjostuksia.
Tähänkin tykästyin. On vain jotenkin kesäinen ja tähän en löytänyt sopivaa ympäristöä.
PItihän sitä vaähän kukerruksiakin koittaa....

Tähän sitten päädyin. Talvisempaan ulkoasuun.

4 kommenttia:

 1. Oiiii, nyt on hiano! Mikäs tää Gimp-ohjelma oikeen onkaan? Onks tää nyt sitä koodaamista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gimp on kuvankäsittelyohjelma, jonka saa ihan ilmaiseksi ladattua netistä. Sen kanssa saa tehtyä vaikka mitä, jos jaksaa vaan perehtyä! Koodaamisesta en ymmärrä hölynpölyä, mutta netistä löytyy ohjeita noiden pienten hienosäätöjen lisäämiseen pienillä koodinpätkillä. Miten ihmeessä tässä on selvitty ikinä ilman googlea??

   Poista
 2. joo, mullaki on se gimp koneella. ja ainut mitä osaan tehä sillä on sumentaa kasvoja kun on ratsastuskuvissa kamalat ilmeet :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löysin yhdestä blogista videopostauksen, jossa käytiin bannerintekoon tarvittavat perusasiat läpi. Linkitän sen jahka ehdin koneelle

   Poista

Kommentoi rohkeasti