tiistai 2. joulukuuta 2014

viimeviikon ratsastelut


Viime viikon ratsastuksista jäi postaus tekemättä, joten kerrottakoon niistä nyt tässä.
Ratsastusta kertyikin mukavasti kolmelle päivälle. Maanantai alkoi koulutunnilla ja sen menin nuorella Sakkella. Harjoiteltiin väistöjä, vähän temmon lisäyksiä ja laukkoja. Saatiin muutama vastalaukkakin aikaiseksi. Onhan se homma nuoren hevosen kanssa sellasta sähläystä ja Sakke kun on vähän sellainen "tättärää" ponihevonen, mutta kivaa tunnilla taas oli. Laukka on sellaista "jokonytmennään täysillä" -menoa ja tupsahtaa helposti raville. HEtkittäin on kyllä tätiratsaastaja taidot todellakin koetuksella.  Tunnista on myös videonpätkää lopussa. Olkaa jälleen armollisia tädille, kun katkotte videota. Niin kuin olen aikaisemminkin sanonut, en nouki niitä pelkkiä parhaita paloja vaan myös niitä "ei niin putkeen" menneitä julkaistaan, no ainakin osittain ;). Nyt jouduin kuitenkin leikkaamaan videosta pois muita ratsastajia, koska kaikki eivät varmaan halua blogissani näkyä.

Tämän tunnin jälkeen ehdotin, että koittaisimme seuraavalla kerralla jotain toista kuolainta, esim happy mouth kuolainta tai kolmipalaa. Poni on herkkä suustaan ja kuten videolta näette, käteni ei ole ihan vakaimmasta päästä. Varsinkin tuossa laukan nostossa ja siitä kun pudotetaan/putoaa poniraville niin käsi heiluu ja nousee pahasti. Sen lisäksi, että Sakke vetää päätään välillä alas, hän myös nostaa nenun taivaisiin. Koitinkin tällä viikolla maantantain tunnilla suoraa happy mouth-kuolainta ja pää nousi entistä enemmin hetkittäin. Eli ei siis hyvä. Ehkä kolmipala?

Tiistain ohjelmassa oli esteitä sekä ilman satulaa tunti. Molemmat tunnit menin Sissillä. Treenattiin ihan vaan yksinkertaisia hyppyjä matalana. Hyvää treeniä. Pystyin keskittymään ihan yksinkertaiseen hyppytekniikkaan eikä tarvinnut miettiä mutkia ja sen sellaisia. Käsi pysyi jo mukavasti alhaalla mutta hyppypaikka on edelleen hakusessa. Ahterin saaminen penkkiin esteiden välissä tuottaa kans vähän päänvaivaa. Lisäksi huomaan hetkittäin puristavani polvilla ja homma menee läpi kevyessä istunnassa, vaikka oikea tapa sissillä olisi saada se takapuoli penkkiin välillä että vauhti ei lähtisi ihan vallan mahdottomaksi. Lisäksi minusta tuntu että lähestyimme estettä aina jotenkin kylki edellä, mutta ope ei tätä ollut huomannut..

Toinen tunti mentiin ilman satulaa. Tämä olikin minulle ensimäinen kerta sissillä. No, enpä tiedä. Jotenkin poni oli niin vauhdikas, että tädin tasapaino ei tahtonut riittää. Ne laukan jälkeiset ravit tuntui aika hankalalta. Hommasta kuitenkin selvittiin putoamatta. Sissi ei kuitenkaan ole lempparini ilman satulaa tunneilla...

Keskiviikkona minulla oli vapaapäivä ja kävin ratsastamassa Rikseä itsenäisesti. Rikse oli ihan täpinöissään ja kamalan jännittynyt, joten mentiin pelkästään käyntiä ja ravia. Ravissakin oli jo tekemistä, kun rikse olisi vaan halunnut juosta alta, eikä piitannut tätiratsastaja toiveista tuon taivaallista! Sinä päivänä ratsastin muitakin hevosia, mutta koska en kirjoittanut postausta heti, niin en kuollaksenikaan muista, keillä muilla. Joten mitäpä tässä sen enempää jaarittelemaan. Tässäpä video. Kiitos kuvaajalle.

Video: Janina Julin


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi rohkeasti