tiistai 27. tammikuuta 2015

Viimeinen valitusvirsi

Jaaha, ja taas mennään.... valitusvirsi jatkuu.

Lisäsin tuonne videot -välilehden, johon kokosin parin vuoden ajalta materiaalia, suurinpiirtein aikajärjestyksessä. Ensimmäinen on kuvattu 2013 loppuvuodesta. Aikaisemmista ratsastuksista minulla ei taida olla videomateriaalia ollenkaan. Välilehteen pääseepi suoraan vaikka tästä.

Katsoin videot ajatuksella läpi ja vaikka laatu niissä nyt on mitä on, kun osa on kuvattu ihan kännykällä, niin siltikin tunsin pientä pettymystä. Jotenkin kuvittelin että vuoden 2013 ja 2015 menossa olisi ollut enemmin eroa, mutta ei... Sama etukeno jatkuu videosta toiseen, itseasiassa tuntuu että se jo välillä pahentunut.
No sen verran täytyy kyllä sanoa, että 2013 en kuuna päivänä olisi uskaltanut Sissillä estettä ylittää, koulutuntikin oli vähän niin ja näin.
Hiukan on ikävä tuota vaavi-ponia, vaikka onkin vähän pieni. On se vaan melkoinen esteponi. Siinä ei laukkoja juurikaan tarvinnut miettiä, ja jos jostain syystä piti laukka vaihtaa, niin sepä onnistuukin mukavasti suoraan laukassa. Tällä hetkellähän poden ongelmaa, että en millään ehdi saamaan pollea raviin ja vaihtamaan laukkaa kesken radan. Se menee ihan räpellykseksi ja seuraava hyppy menee piloille tai koko homma keskeytyy. Jotenkin vaan jään niitä laukkoja vaihtamaan ja jostain syystä en anna hevosen tulla esteelle väärällä laukalla... siis jos huomaan, että laukka on väärä. Toisinaan en hoksaa asiaa ja Satukin jättää sen välillä tahallaan mainitsematta, että jatkaisin radan loppuun, kertoo sitten radan jälkeen ja toteaa, että siinäs näet, ei se hevonen kaadu, vaikka se laukka ei aina vaihtuisikaan! Alkuaikoina en moista edes miettinyt, eikä tarvinnutkaan. Vaavi se useinmiten näpsästi hoiti homman itse, vaikka videolla näkyykin toisinaan vastalaukkoja, oli se kuitenkin kohtuu harvinaista.
Poni on toipunut jalkavaivasta hyvin ja sillä on jo vähän hypättykin. Ehkä tätikin pääsee "luottoponin" selkään taas tässä kevään aikana, ihan esteilläkin. Talvisaikaan, varsinkin pakkasilla poni saattaa innostua pukittelemaan estetunneilla, joten kevät on ehkä enemmin "meidän" aikaa.

Nurisin Satulle tässä eräänä iltana kehityksestäni, tai oikeastaan kehittymättömyydestä. Tuijotan siis videoissa lähinnä istuntaa, alastuloa ja lähestymistä. Ope totesikin, että jos lähtökohdat oli siinä, että en uskaltanut tehdä laukassa edes volttia (oikeastaan kaikilla en edes laukata, kuin askeleen pari), niin eiköhän tässä nyt parin vuoden aikana sentään jonkin sortin edistystä ole tullut. Moppella en saanut tulemaan aluksi laukkaa ollenkaan. No tottahan se turisi, kun oikein alkaa asiaa ajattelemaan. Ei siitä niin kauaa ole, kun en Mortilla uskaltanut maneesissa laukata koko kiekkaa, peläten että lähtee käsistä. Ja esteloikka aloitettiin syksyllä 2012 nollasta, ainoatakaan en ollut sitä ennen hypännyt.

Radan ratsastaminen oli pitkän aikaa sellaista "selviytymistä" ja nykyään sentään edes yritän "ratsastaa" ne radat läpi, enkä vain matkusta ja toivo parasta. Ehkä se edistyminen on kuitenkin tapahtunut tuolla korvien välissä (tädin, ei hevosen) ja siinä perusratsastuksessa. vaikka videolta ei välitykkään suureksi pettymyksesksi ainakaan minun silmään esim. istunnan parantumista. Ope sanoikin, että älä nyt pelkäastään sitä istuntaa tuijota (vaikka se toki on niitä tärkeimpiä asioita mielestäni), onhan tässä paljon tapahtunut kuitenkin eri osa-alueilla.

Tämä valittaminen alkaa nyt vallan käymään tavaksi täällä blogissa. Vannon, kautta kiven ja kannon, että seuraava postaus ei käsittele puutteitani ratsastajana ...no ainakaan se ei ole pääaiheena ;).

Tavoitteet vuodelle 2015 on tiivistetysti tässä:

Istunta paremmaksi ja näin eroon pahimmasta etukenosta. Ponin ohjaaminenkin parantuu ja hyppypaikkakin löytyy paremmin.

Parempi käden hallinta, käsi alas, kyynärpäät kylkeen ja ohjissa roikkuminen pois. Ehkä meno ei tämän jälkeen näytä western-elokuvalta.

Katse eteen eikä alas esteeseen (syyllistyn alas tuijottelemiseen varsinkin jos askel ei ihan passaa).

Tähän loppui tämä valitusvirsi. Toivotaan että 2015 lopulla videoissakin näkyisi jotain kehitystä!


Eilen tuntimme peruuntui, ja kävin ratsastelemassa Sissillä itsenäisesti. Ihan niitä perusasioita taas harjoiteltiin, ei mitään kummempaa. Harjoitusravi ei sissillä muuten ole mikään maailman helpoin istua. Se ei ole korkea, mutta muuten sellainen....no, epämukava. Sitä siis treenattiin.
Unohdin muuten viimekertaisesta estetunnista mainita, että saatiin sissin kanssa aikaiseksas yksi kielto! Tuli ihan puskista! Askel ei oikein osunut ja linjalla päättikin sitten juuri, kun olisi pitänyt hypätä, luikahtaa ohi. Kumma kyllä, se ei minua hätkäyttänyt eikä tasapaino edes heittänyt! Uudella yrittämällä muistin tällätä pohkeen kunnolla kiinni, ja yli mentiin taas.

Tänään Sissiä oli toivonut toinen ratsastaja ja itse hyppään Mortilla!4 kommenttia:

 1. Mä odottelen, että koska tulee uutta postausta. :) Miten meni tunti Mortilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ku ihanaa, että joku odottelee postauksia! Postaus on viittävaille valmis 😊

   Poista
  2. Joo, täällä jo odoteltiin. :) Mä aina niin ihailen teitä, jotka jaksatte tehdä postausta ajan kanssa ja vaikka monen päivä ajan. Itse yleensä naputan heti kun tallilta tulen pikapikaa mitä sylki suuhun tuo. Sitten onkin teksti täynnä kirjoitusvirheitä, ajatuskatkoksia tai jotakin muuta.. Paljon mukavempia tekstejä saisi, jos käyttäisi aikaa kirjoittamiseen. Usein käy niin, että jos ei heti kirjoita niin ei ehdi koko päivänä enkä enää osaa huomenna kirjoittaa tämän päivän jutuista. :D

   Poista
  3. Itseäni taas harmittaa, että en kirjoita postausta heti kun kaikki on tuoreessa muistissa 😊

   Poista

Kommentoi rohkeasti