torstai 12. helmikuuta 2015

Alkuviikon loikat

Uusi viikko ja uudet kujeet. Pikainen tiivistelmä alkuviikon ratsasteluista.

Maanantai alkoi puolituntisella perusmenolla Mortilla. Perään sitten estetunti, alla sama humma. Päänvaivaa tuotti taas tuo mörköpääty. Heinäpaalien joukkoon oli nimittäin parkkeeranut kissa, ja sellainen suuri ja mahtava petohan saattaisi syödä, suht raamikkaan Mortti rouvan vaikka suihinsa. Mistä sitä ikinä tietää..... Jossain vaiheessa kissa ilmeisesti hipsi laitojen takaa ovipäätyyn, ja sekin oli sitten pelottava. Molemmat päädyt mentiin siis hevonen banaanin muotoisena, tosin väärään suuntaan.
Loppukäyntien päätteeksi esitettiin vielä melko tyylikkäitä piruetteja, vaihtelevassa askellajissa. Cacru päätti alkaa pörhistelemään Lukelle ja aiheutti hämmennystä maneesissa. Tästähän Mortti riemastui ja ei meninannut enää pysyä nahoissaan. No, sellasta perusmortsaa,,,,

No sen arvaa että tunti oli vähän sähellystä. Hyppääminen ei oikein sujunut. Nyt täytyy tunnustaa, että jotenkin ei Mortin kanssa nuo hyppypaikat löydy. Tammahan loikkaisi niin mielistään juuresta ja minä en jostain syystä saa niitä pohkeita liimattua hevoseen kiinni tarpeeksi päättäväisesti ja ajoissa, jotta hyppy lähtisi ilman sitä pikkuaskelta. Jään arvuuttelemaan, että tuleeko se hyppy tästä, vaiko otettaisiinko vielä pikkuaskel. Heitän pallon hevoselle, joka valitsee sen juuresta loikkaamisen. Olisikohan niin, olen alkanu vähän vieraantumaan tuosta lempparitammasta? Pikkuhiljaa olen alkanut tottumaan jo Sissin hyppypaikkaan, ja siihen, että poni loikkaa aika mukavasti hyvästä paikasta, kun vaan muistaa tällätä sen pohkeen kunnolla kiinni.

Tiistaina pääsin hyppäämään Sissillä sama rataa kuin maanantaina mortilla. Alussa harjoiteltiin hyvin saman tyyppistä laukkavoltti harjoittelua kuin syksyllä. Pitkältä sivulta laukkavoltille, sitten muutama metri uraa ja toinen pienempi laukkavoltti perään. Molemmat voltit tehtiin esteen ympäri ja pienempää volttia "rajasi" estetolpat, joten voltti ei siis päässyt luisumaan suureksi. Aikaisemmin syksyllä en onnistunut tässä millään. Joko en saanut ponia kääntymään niin pienellä tiellä tai sitten putosi raville, eikä laukka noussut uudestaan vasta kuin uralla. Mutta nytpä onnistui, melkeimpä tuosta vaan. Kerran taisi tipahtaa raville, mutta laukka nousi uudestaan vielä voltilla! On tässä kait jotakin sitten opittukin!
Ekat hypyt oli vähän hapuilua hyppypaikkojen suhteen, mutta rata meni selkeästi premmin kuin maanantaina Mortilla. Eka rata oli matalampi ja toiselle sitten vähän nostettiin. Meillähän on ollut mukavuusalueena tuo 50-60 cm, max 70. Toisen radan jälkeen Satu paljasti, että oli ujuttanut joukkoon kasikymppisen ja minä en huomannut mokomaa ollenkaan!

Tiistain päätteeksi menin vielä koulutunnin Cacrulla. Ponia yskitti vähän alkutunnista ja se meni plörinäksi. Lopputunti sujui ihan mukavasti ja keskihalkaisijalla tehdyt taivutukset sujuivat melkoisen mallikkaasti. Poni taipui hyvin ja taivuttavan puolen ohja sai lojua jo löysänä ja tie pysyi melkoisen suorana. Menin melkein koko tunnin ilman jalustimia. Poni kun on minulle liian pieni, saan näin paljon paremman istunnan aikaiseksi.

Keskiviikkona oli vielä tunti koulua ja tunti hyppyä, mutta laitetaanpa niistä oma postaus tulemaan, kera videon pätkän!


3 kommenttia:

 1. Eksyinpä tänne sun blogiin jotakin kautta, ja oonkin lukenut lähes kaikki postaukset läpi! Välillä jää mietityttämään että minkä näköistä se meno oikeasti oli, mut oon sentään nähnyt sun menoa(aika hyvännäköistä muuten!) ihan ponitallillakin, terveisin eräs sun kanssa samoilla tunneilla käynyt Ponita-fani! ;D Sissillä on kyllä ihan mahtavaa hypätä, sen kanssa meni viime marraskuussa 80-90cm ratakin niin helposti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse on niin kriittinen. Minusta aina näyttää ihan kaameelta oma meno noilla videoilla. Sissi on kyllä mainio poni ja Perrassa on muutenkin taitavat hevoset ja ponit, varsinkin esteillä. Kiva että "eksyit" blogiini! Koskas olet seuraavan kerran tulossa perraan?

   Poista
  2. Pitääpä katsoa, koska ehtis. Tekis kyllä mieli tulla taas ratsastelemaan vuokra- ja hoitoponin lisäksi sinnekin päin, kun vaan aika riittäis!

   Poista

Kommentoi rohkeasti