maanantai 16. helmikuuta 2015

Pienillä teilläOlipa tänään hauska hyppytunti. Esteet pikkiriikkisiä mutta vaikeita! Harjoiteltiin pieniä teitä ja tädille ne normi tietkin on monesti jo haastavia. Sen arvaa millaista sähellystä se oli... Mutta tulipa siellä niiden epäonnistumisten lisäksi muutama onnistuminenkin!

Listaan minulle oli merkitty Mortti, mutta sitten oli vedetty viivalla yli ja korjattu Sissiksi. Ja arvatkaapa mitä, olin tyytyväinen! Sissi olisi ollutkin mieluisin valinta. Tunnilla meitä ei ollut kuin kaksi. Talvilomareissut olivat siis verottaneet tuntilaisia. Harjoiteltiin ensin puomeilla isolla ynpyrällä, kaikissa askellajeissa. Seuraavaksi siirryttiin hyppäämään muutamaa yksittäistä estettä. Tähän sisältyi kahden esteen sarja, mihin tuli vain yksi laukka-askel väliin. En muista menneeni tällaista yhden askeleen väliä monestikkaan, ja se alkoi tietysti heti jännittämään. Loppujen lopuksi tämä osa olikin radan helpoin osuus! Alla on kuva meidän radasta. Himmeämmällä piirretyt esteet oli tavallaan "toppareina", pakottaen valitsemaan pienen tien ja yksi kohta osoittautuikin sitten tädin kompastuskiveksi.


Minun olisi pitänyt saada Sissi kulkemaan pientä lyhyttä laukkaa, mutta homma meinasi mennä varsinkin alussa vähän kaahottamiseksi, ja ei siinä meinannut millään ehtiä kääntämään. Jo hypyssä piti olla katse jo seuraavalle esteelle, jos sinne meinasi ponin saada taittumaan. Siihen ei meinannut keskittymiskyky riittää sitten millään! Haastavin kohta oli toiselle esteelle lähestyminen, siinä laukan vaihto ja taitto vasemmalle. Vaikka tässä oli periaatteessa ihan tilaa kääntää, niin en saanut omaa asentoa taittumaan tarpeeksi nopeasti vasempaan, ja viimemetreillä luovutin kaarteessa, Olisihan se nyt kääntynyt mutta iski vain uskon puute.
Sitten koitin pelkästään hypätä kakkosen ja siitä sitten sarjalle, ei vaan onnistunut! Koitettiinpa vielä mennä kakkonen puomina ravissa ja siitä sitten laukalla sarjalle ja sitten uudestaan esteinä ja laukalla...johan se onnistui!

Sarjalta oli tosi tiukka taitto viimeiselle esteelle, joka ratsastettiin sarjan välistä. Tämän pääsin joka kerta ja viimeisellä kerralla jo hivottiin sarjan b-osan tolppaa, eli käännyttiin käytännössä lähes paikallaan! Se kyllä tuntui hienolta! Hieno taitto, vaikka itse sanonkin ja olen tyytyväinen, että sain sen loivimmankin kaarteen lopulta mentyä laukassa!

Huomenna oli tarkoitus mennä klo 19 tunnille, mutta se peruuntuikin taas, kun kanssaratsastajat eivät pääsekkään tulemaan, eikä tunteja pidetä vain yhdelle ratsastajalle.
Keskiviikkona päästään taas loikkimaan ja tiedossa luultavasti askelten laskentaa ja sen sellaista. Hyvää harjoitusta sekin Sissille ja minulle. Eteenpäin kun saadan kyllä laulatettua, mutta se laukan kokoaminen onkin sitten toinen juttu.... Tänään sitäkin olisi tarvittu.
Saattaa olla, että saan kuvaajankin "palkattua" seuraavalle tunnille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi rohkeasti