sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

täti tuomaroi

Olen tässä mietiskellyt, mitä teen kesän ratsastuksien kanssa. Vuokraussopimushan päättyy toukokuun lopussa, kun kesäleirit alkavat, ja uusi sopimuskausi jatkuu sitten taas elokuun alkupuolella. Yleensä olen kesälle ottanut kymppikortin ja ratsastellut kerran viikossa, välillä kaksi. Kesälomalla olen yleensä pitänyt lähes kokonaan vapaata ratsastuksesta. Yleensä myös joulun aikoihin on ollut muutaman viikon tauko. Viime talvena taukoa ei kuitenkaan tullut yhtään, joten edellisestä "lomasta" on aikaa.
Olen tullut siihen tulokseen, että lomailen harrastuksesta koko kesän. Saapa nähdä pitääkö tämä päätös. Tiedän jo etukäteen, että toukokuun loppupuolella herää valtava paniikki, että aika loppuu! Toisaalta parin viikon totuttelun jälkeen, en edes kaipaa hevosen selkään. Jos ihan ääretön tuska iskee, voin sitten ottaa vaikka ihan irtotunnin, jos siltä tuntuu.
Ponitallin hevoset ovat melko työllistettyjä kesällä, vaikka jokaiselle toki suodaan sitä laidunaikaakin. Ajattelin, että hevosten on hyvä saada tädistä vähän lomaa ja tädin hevosista. Uskon, että tauko tekisi tosiaan hyvää, koska homma menee välillä väkisin puurtamiseksi ja varsinkin liika yrittämiseksi. Siltikin tällä hetkellä ajatus tauosta vähän hirvittää, koska ratsastus on iso osa vapaa-aikaani ja pitää tuon päänupin virkeänä. Minulle esimerkiksi maanantai työpäivät ei ole yhtään ongelmallisia. Alkaahan silloin aina viikon ratsastukset!

Tänään olin katsomassa koulukisoja Melkkilässä. Täytyy sanoa, että on tuo koulupuoli vaan metka laji. Helpon C:n ryhmästä erottui hyvin kaksi ratsukkoa. Molemmat ratsastajat olivat erittäin taitavia, ja varsinkin toisella näytti olevan vielä äärimmäisen osaava hevonenkin. Molemmat ratsastajat ratsastivat huolellisesti tiet, siirtymät, kävivät täsmällisesti kirjaimessa jne. Toinen näistä ottikin voiton, mutta toinen jäi pitkälle kärkikolmikosta. Ohi pisteissä menivät ratsukko, joka ei käynyt kunnolla kulmissa tai kirjaimissa ja toinen jonka ravi meinasi jatkuvasti sammua käynnille, vaikka muodossa kulkikin (sitä ei kait helpossa C:ssä edellytetä). Ehkä tätiratsastaja ei vain osaa katsoa oikeita asioita, mutta jotenkin tuntui että tämä ratsukko jäi nyt vaille ansaitsemiaan pisteitä (kerrottakoon, että kyse ei ollut ponitallin heposista).
Mutta sellaista se kait on ja eiköhän ne tuomarit osaa katsoa niitä asioita mitä pitää, täti ei vaan ymmärrä.

Kisoissa mukana oli monta tuttua ja ponitallilta myös 3 hevosta. Vaavihan on melkoinen kolutaituri, esteiden lisäksi, joten poni oli tietysti kisoissa mukana. Helposta C.stä tulikin toinen sija! Lisäksi mukana oli toinen vanha koulutaituri Cacru ja varsoista Mira (Perran Miracle), ensimmäisissä kisoissaan! Mirahan oli näistä 5-vuotiaista se hankala tapaus, joka lopulta jouduttiin laittamaan ratsuttajalle. Ja mikä käsittämätön muutos! En olisi samaksi hevoseksi uskonut ikinä. Hienot ja tasaiset liikkeet.
Miran kanssa oli edetty varovasti ja pikkuhiljaa ajan kanssa. Tammahan ei hyväksynyt pohjetta ollenkaan ja liinassa pyrki nakkaamaan ratsastajan heti selästä jos yritettiin käyntiä kummempaa. Kun heppa tuli tässä keväällä takaisin tallille, en meinannut usko silmiäni kun kävin hetken seuraamassa Nitan ratsastusta maneesissa. Rauhallinen heppa ja tasaiset liikkeet.

Kisoissa Mira oli 4. ja prosentit taisi olla 64 luokkaa, eli tosi hienosti meni! Lämmittelyssäkin oli kuulemma ollut jännittynyt mutta kun rata alkoi niin nuori keskittyi kyllä hommaan ihan täysillä, eikä temppuillut pätkääkään.
Miran emähän on jo edesmennyt Mangan Rose, jonka isä taas on Matador II. Eikös tämä liene ollut Kyran hevosia? Vaikka Mirasta estehevosta kaavaillaankin, olisi tammalla koulugeenit kohillaan. Miran sukupostiin pääseepi täs

Seijan tyttö Iitu kävi suorittamassa Mejja-tinkerillä perusmerkin. Mejja on tainnut yhden leirin verran tutustua aikanaan maneesiin, joten täytyy sanoa että hienosti tässä vieraassa maneesissa kyllä meni. Vähän vain tuomaripääty pelotti. Kisat olivat ensimmäiset Mejjalle ja Iitullekkin ensimmäiset koulukisat. Seijan blogiin pääseepi tästä

Huomenna on töistä vielä vapaapäivä. Illalla on tiedossa ilman satulaa tunti ja päätin mennä sen vihdoin Vaavilla, koska "talvi-vaavi" singahteluineen on jo tipotiessään. Saatanpa mennä ennen tunteja testaamaan vihdoin sitä kaulanarullakin ratsastusta!

Tähän loppuun vielä mainostan, että blogilla on fb sivut. Käykäähän tykkäämässä.


Tässä muutama kuva vielä tämän päivän kisoista

Vaavi nappasi ruusukkeen, sijoittuen toiseksi.

Iitu ja Mejja kävi suorittamassa perusmerkin. Kisat olivat Mejjalle ensimmäiset ja Iitullekkin ekat koulukisat. Hyvin meni vaikka Mejja vähän tuomareita pelkäsikin.

Nita ja Mira

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi rohkeasti