keskiviikko 27. toukokuuta 2015

sileällä


Tiistaina meillä oli koulutunti, ja Satu oli tarjonnut minulle Ladya. Se vaan passasi.
Ratsastettiin tunnilla pääosin kulmaharjoituksia. Kentälle asetettiin puomit kulmiksi, jotka sitten kierrettiin sisäpuolelta "puomeja nuollen" ja joissain harjoituksissa kierrettiin puomikulmat ulkopuolelta. Lady kyllä taittuu mukavasti noihin kulmiin.
Oikeanlaisen asennon ja istunnan hakeminen tuotti taas päänvaivaa. Yritin sekä jalustimilla ja ilman. Ladylla on kuitenkin niin korkea ravi, että en kyennyt ratsastamaan riittävän ponnekasta ravia ilman jalustimia joten jalustimilla oli yritettävä. Pieniä myötäyksen merkkejä oli ilmoilla tunnin loppupuolella, mutta mitään kunnollista ei saatu sen saralla kuitenkaan aikaiseksi. Jossain vaiheessa pollekin sitten hermostui ja alkoi nykimään päätään ja protestoimaan koko hommaa. Saatoin ehkä taas vähän häärätä ja yrittää liikaa.
Laukannostot eivät olleet ihan katastrofaallisia, mutta sanotaanko näin, että parempiakin ollaan saatu aikaiseksi. Se laukasta raville tai käynnille pudottaminen olikin sitten ihan oma lukunsa! Tultiin kulma käynnissä, käynnistä nostettiin suoraan laukka ja laukasta pudotettiin suoraan takaisin käynnille, ennen seuraavaa kulmaa. Huhhuh, kyllä on vaikiaa tällä hepalla! Askel on niin pomppu laukan jälkeen, että ei siinä auta uudenkarheat gripitkään (ovat muuten hyvät, suosittelen). Todella vaikeaa istua tiiviisti satulaan ja koittaa saada pehmeä siirtyminen. Muutama jotensakin kohtuullinen siirtymä saatiin kuitenkin tehtyä.

Harjoiteltiin myös väistöjä. Leiska väistää tosi helposti ja pienillä avulla, mutta eteneminen kuitenkin sammui ja helposti ja meidän väistöt oli hetkittäin jo suoraan sivulle, eli aivan liian jyrkkiä.

Joka tapauksessa tunnista jäi taas hyvä maku suuhun, vaikka meidän suoritukset eivät todellakaan olleet sieltä parhaimmasta päästä. On nuo kouluhommelit vaan mukavia, kun on sellainen "tekemisen meininki"!

Aasikorva Lady

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi rohkeasti