maanantai 17. elokuuta 2015

Vuokrauskausi on alkanut!

Ensimmäinen ratsastusviikko on jo takana. Viikko olikin sitten Mortti painotteinen. Mikäs sen mukavampaa!

Maanantaina aloitin reteesti ratsastamalla puolitoista tuntia putkeen. Voin kertoa, että olin aivan loppu tuon rupeaman jälkeen. Tunnit oli koulutunteja, mutta lopussa otettiin kuitenkin muutama hyppy. Kylläpä jännitti ja jotenkin oli "hutera" olo, koska en ollut laittanut liiviä päälle. Hypyt olivat pieniä ja onnistuivat ihan mukavasti.
Laukassa oli taas hakemista ja sen huomasi estettä lähestyttäessä. Paikka ei meinannut osua ja hääräilin taas ihan liikaa. Satu huomautti hartioista, että koitahan pitää ne paikallaan äläkä pumppaa vauhtia, vaan myötää lantiolla. Ja kas, heti alkoi luistaa paremmin.
Mortti oli kesätuulella ja yllätti: laukka ei pysynytkään ihan noin vain, vaan meinasi rikkoa välillä raville. Mortin kanssa tuleekin helposti vain "matkustettua" selässä, vaikka laukkakin pitäisi oikeasti ratsastaa, jotta se olisi ponnekasta.
Nostettiin laukkaa keskihalkaisijalla ja valitsin joka kerta oikean laukan, koska Mortti niin mielellään ottaisi sen vasemman, jos saisi itse päättää. Ja oikeathan nousi joka kerta hienosti!

Tiistaina oli jälleen koulutunti ja alla taas Mortti. Tunnin pitikin tällä kertaa Nita ja kyllä taas hikeä pukkasi. Tehtiin paljon taivutuksia ja väistöjä. Nuo väistöt ovat minulle aina se kompastuskivi. Alan miettimään omaa painopistettäni ja siinähän käy niin, että lähestulkoon roikun siellä väistön puolella. Nitakin jo naureskeli, että näyttää ihan siltä niinkuin keikahtaisin sieltä kohta alas :D. Tulee vähän liioiteltua ehkä tuota painoa väistön puolelle? Mutten tunti meni ihan mukavasti. Mortin kanssa tulee monesti illuusio, että minähän ehkä osaankin jotakin. Mutta totuus puskee taas esiin, kun alle tulee joku toinen hevonen. 

Keskiviikkona oli sitten se hyppytunti! Jälleen Mortilla! Hyvä niin, koska kellä muulla tahansa hyppääminen olisi jännittänyt vielä enemmin. Nytkin se jännitti, mutta ehkä hyvällä tavalla. Nita piti taas tunnin ja oikein hyvän tunnin pitikin. Meillä oli alkutunnista vähän nihkeää ja laukka ei pyörinyt ollenkaan. Vauhti hyytyi ihan olemattomaksi. Pari spurttia kentän pitkällä sivulla ja johan parani. Hypättiin lopussa rataa ja tietysti minulla oli taas vaikeuksia muistaa järjestys. Tuossa radan hyppäämisessä on tosiaan se ongelma, että kaikki energia menee sen järjestyksen muistamiseen ja varsinaseen ratsastamiseen keskittyminen on hankalaa. Okseri oli meille taas se kompastuskivi. Siihen ei paikka osunut millään ja joka kerta tuli melkoinen sammakkoloikka ihan juuresta. Sen jälkeen heitti tasapaino ja loppurata menikin vähän pipariksi. Tosin, jälkeen kun katsoin, niin okseri oli 85 korkea, eli mukavuusrajan yläpuolella. Jotenkin en hoksannut sitä hypätessä. Mortin kanssa ei tule korkeuksiin niin kiinnitettyä huomiota.

Toinen kierros pitikin sitten hypätä uusintarata tyyliin. Yritin lintsata tästä ja ehdotin, josko vaan ihan normityylillä yrittäisin hommasta selviytyä. Höpö höpö, ei kuulemma tule kuuloonkaan. Piti yrittää ratsastaa hieman pienemmillä teillä, mutta ennen kaikkea hyvällä, ponnekkaalla, pyörivällä laukalla. Radan jälkeen palaute oli: nyt oli sopiva "perusratavauhti" ja ponnekas laukka. Eli minun tulisi siis ilmeisesti ajatella aina uusintarataa, jotta lopputulos olisi riittävän hyvä. Eli perusratavauhdilla mentiin, vaikka itsestäni tuntui että höökittiin menemään ihan kamalaa haipakkaa! Nyt hoksasin, miksi ei tädin annettu lintsata ;)

Harjoiteltiin myös laukan vaihtoja esteellä. ja tässäpä tulikin yllätys. Mortilla kun tuo vasen on ehdottoman vahva niin vasemmat laukat eivät tulleetkaan vaan jouduin ravin kautta vaihtamaan. Oikeat vaihtuivat taas sitten joka kerta. Kyselin taas neuvoja tähän vaihtamiseen. Jälleen kerran pistän painoa liikaa sinne "sisäpuolelle". Eli hevoselta menee tasapaino, kun roikun liikaa siellä sisäjalan puolella.  Mutta kun tein vaihdon oikealle, tuin tiukasti sisäpohkeella, eli sillä vaihtavalla pohkeella ja sepä toimi. Eli siis pohkeen kanssa pitää olla nyt tarkkana, ja vähentää sitä roikkumista. Kylläpäs olenkin oppinut huonon tavan. Siitä pitää päästä irti!

Tänään taisi olla tiedossa myös estetunti. Ehkä kokeilen sitä ennen Verttiä tai pitkästä aikaa Rikseä pienten tunnilla. Katsotaan. Heips.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi rohkeasti