tiistai 17. kesäkuuta 2014

Jumppaa Mortilla

Tänään oli siis taas estetunti ponitallilla. En ollut toivonut hevosta mutta Satu tietää että Mortti on toivomuslistalla ykkösenä, ja Morttihan sinne listaan oli mulle laitettu. Olin todella iloinen! Vaavi vielä lomailee tämän viikon vaikka jalka on ilmeisesti jo kunnossa.

Luin eilen tarkkaan Hippos lehden estekoulun ja jo matkalla tankkasin päähän... katse ylimmälle puomille (yleensä tuijotan sitä ponnistuspaikkaa). Metrinen hypätään n. metrin päästä esteestä, 60 cm n. 60 cm:n päästä esteestä jne. Esteellä katse eteen, esteen ylityksessä menosuuntaan (tässäkin kohdassa taidan usein tuijotella sinne maihin...).

Mentiin ensin ravipuomeja ja laukkalämmittelyä. Jotenkin laukka ei tuntunut letkeältä (taaskaan, yllätys yllätys!) Ravissakin Mortti nosteli jalkojaan laiskasti vaikka parhaani mukaan yritin saada askeleen ponnekkaaksi.

Sitten mentiin laukassa jumppasarjaa joka alkoi mun kauhistuksella, puomilla, ja jumppasarjan jälkeen taisi tulla neljä laukkaa väliin ja vielä pysty. Ja tuo puomi oli siis se kamaluus.. mitä pitää aina jännittää. On se kumma juttu!
Eka sarja meni niin ja näin...katseet unohtui ja sitä rataa, askel ei oikeen osunut. Seuraavalla kerralla jo muistin katsoa eteen enkä alas ja homma sujui jo paljon letkeämmin. Pystylle hyppy lähti vähän kaukaa, mutta pääsinpä mukaan ilman, että olisin jäänyt roikkumaan ohjaan. Homma meni jatkossakin ihan jees ja kevyessä istunnassa tasapaino pysyi yllättävän hyvin. Silti en voi sanoa, että hyppääminen olisi tuntunut yhtä luontevalta kun viimeviikon rata. Ehkä se oli tuo puomi. Heti tuntui helpommalta, kun puomi jätettiin pois.
Jossain vaiheessa sain huomautusta taas liian taakse siirtyvästä pohkeesta. Korkeudet oli vain n. 60 cm-70 cm. Seuraavalla kerralla painoin ajatuksen kanssa kantaa alas ja pohje pysyi mukavasti paikallaan.

Ei siis mitään suuria saavutuksia tänään mutta taas pientä hiomista. pikkuhiljaa tää homma etenee sitlti.

Jäin vielä katsoman seuraavaa koulutuntia, ja sen myötä tuli kova kaipuu Riksen selkään. Rikse on Sadun oma entinen hyppykilpuri mutta Riksellä ei kuitenkaan hypätä enää. Vuokrausaikoina yritin opetella kyseisellä hevosella ratsastamaan ja pidin siitä kovasti, mutta valitettavasti rikse oli minulle vielä liian haastava. Hevonen istuu hyvin alleni ja toimii ajatuksesta, mutta jossain vaiheessa (lue: ekan laukan jälkeen) juoksee avuilta. Lähes parku kurkussa yritin opetella laukkaamaan riksellä, mutta ei siitä mitään tullut ja luovutin. Nyt taitoa on karttunut vähän enemmin, ja vaikka mun laukka on vieläkin ihan hakusesssa, haluaisin koittaa rikseä taas. Katsotaan nyt seuraavalla kerralla, tai viimestään syksyllä, kun vuokrauskausi alkaa. Toistaiseksi olen kallistumassa syksyllä siis vuokraukseen ponitallilla. Rahaa on sitä varten jo säästetty, mutta koko summa ei ole ihan vielä koossa.

Juhannuksen jälkeen keskiviikkona menen nyt sitten vihdoin Onnenperälle centered riding tunnille. Saapa nähdä....Tietohan tunnetusti lisää tuskaa, joten onkohan olo täysin epätoivoinen tunnin jälkeen?? Ja vielä vieraalla hevosella pitäisi mennä opettelemaan istuntaa, apuaaa!

Harmittavaisen tylsiä tulee näistä postauksista ilman kuvia, saatika videoita. Joskus olisi kiva saada joku mukaan kuvaamaan, videoista voisi vähän seurata edistymistä ja ottaa opiksi. Herra Tee ei ole oikein innokas tulemaan kentän laidalle. Saisikohan jonkin leiriläisen lahjottua joku kerta vaikka karkkipussimaksulla kuvaamaan videon. Täytyypä muistaa seuraavalla kerralla :)
2 kommenttia:

  1. Moikka! Meillä tallitytöt kuvailee mielellään ilman lahjuksiakin :) Ja seuraavan tunnin ratsastajat, jotka tulee yleensä hyvissä ajoin kentän laidalle seuraamaan meidän tuntia. Eikun rohkeasti kysymään. Kuvista ja videoista oppii ihan sikanaan, kun näkee miltä näyttää siellä satulassa. Ei tosin aina niin kaunista katseltavaa, ainakaan meikäläisen kuvat :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritin lahjontatekniikkaa viimetunnilla, mutta leirityöt hävisivät kuin pieru saharaan, kun tunti alkoi. Toisaalta, sitä mun ja Kingin menoa en niin välittänyt videolle saadakkaan :D

      Poista

Kommentoi rohkeasti