perjantai 15. elokuuta 2014

Koulutunti Sissillä

Keskiviikkona oli vaihteeksi koulutunti, ja minulle olikin laitettu Nitan kisaponi (muistaakseni juuri ja juuri ponikokoinen) Sissi. Sissillä olen paristi aikaisemmin ratsastanut, ja en varsinaisesti ihastunut. Talvisaikaan sissillä oli niin paljon menohaluja, että minusta tuntui jo liikkeelle lähdettäessä, että ponin nenu sojotti taivaaseen ja mun sormet oli melkeen kuolaimissa kiinni. Sissin sukupostiin pääseepi tästä

Tänään meno olikin sitten ihan mukavaa. Käynnissä poni on melkoinen kiemurtelija ja vino. Tuntui, että en saa sitä suoraksi millään. Kokoajan oli asettuneena oikealle. Ravissa vasemmalle taipuminen oli alussa jäykkää. Mutta kyllä se siitä sitten antoi periksi kun pääsin vähän jyvälle. Laukkaa taas luonnollisestikin jännäsin, mutta oikeastaan se meni ihan mukavasti. Pystyin istumaan rennosti ja rattikin pysy käsissä :D. Tiedän, että sissillä on säätövaraa laukassa melkoisesti ja loppuvaiheessa sentään onnistuin vähän saamaankin selkeitä temmon vaihteluita, ilman että homma putosi raville.
Eli tunnilla tehtiin temmonvaihtelua käynnissä, ravissa ja laukassa. Pudotettiin myös suoraan laukasta käynnille, jossa onnistuin vaihtelevalla menestyksellä. Peruuttelu oli kiemuraista, ahteri kaarsi aina oikealle, mutta suoristui kerta kerralta enemmin. Oikea pohje sai tehdä töitä ja kutittelin vähän jo raipallakin takakylkeä niin alkoi sujumaan paremmin.

Mikään ei ollut tunnilla läheskään täydellistä, mutta koska odotukseni eivät olleet juurikaan korkealla, jäi tunnista hyvä maku suuhun. Nyt kun on vuokra-aika, niin ratsastan mielelläni eri hevosia, koska en erikseen maksa joka tunnista. Tämä vaihtelevuus tekee tosiaan hyvää kehitykselle. Eli ei pidä aina hypätä vain sillä "automaatilla" tai mennä koulua sillä maailman tasaisimmalla askeltajalla.

Maanantaina otan irtotunnin melkkilässä, koska työvuorojen takia en ehdi ponitallille klo 18 tunneille. Tarkoitus olisi käydä kuitenkin ponitallilla ainakin kerran ratsastelemassa itsenäisesti töiden jälkeen.
Eli kesäloman viimeiset päivät ovat siis menossa. Täytyy sanoa, että tämä 4 viikkoa putkeen lomaa, on irroittanut minut tosiaan töistä. Ehdottomasti aion jatkossakin pitää koko kesäloman putkeen, sikäli kun siihen on mahdollisuutta.

Tässä vielä kuva minusta ja Sissistä. Kiitos Tiinalle kuvasta:

(Kuva: Tiina I)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi rohkeasti