tiistai 21. lokakuuta 2014

Viime viikon tehomaanantai

Työkiireiden ja vuorojen vuoksi en viimeviikolla ehtinyt ratsastamaan kuin maanantaina. Otinkin sitten vahingon samontein takaisin, ratsastamalla kolme tuntia putkeen! Ensin tunti maastossa Moppella ja toinen tunti esteitä perään, sekin moppella. Kuten olen aikaisemminkin maininnut, Moppen ravi on todella korkea, joten selkä oli valmis jo näiden tuntien jälkeen. Mutta pakko oli päästä vielä klo 19 koulutunnille mukaan, kun sellainen sattui olemaan, ja se olikin oikeen kunnon vääntöä, alla Lady, myös melko korkean ravin omaava puoliverinen. Voin kertoa, että täti oli aika loppu näiden tuntien jälkeen, mutta erittäin tyytyväinen!

Estetunnilta en odottanut ihmeitä. Tiesinhän entuudestaan että kaikki energia menee laukan ylläpitämiseen ja siinä ei juuri muuta ehdi miettiä. Mutta Moppe yllätti positiivisesti ja oli muutaman löysäilevän hypyn jälkeen jo mukavasti meno päällä. Laukasta löytyi vauhtia ja vaikka jonkin sortin raviaskel saattoi ennen estettä tullakkin, syystä että Moppe nyt passaa sen askeleen siihen esteelle omalla tyylillään, niin kaikenkaikkiaan tunti sujui mukavasti. Pitkästä aikaa hyppäsin kasikymppistä, vaikka moppe ei mikään estetaituri olekkaan, isoine friisin kavioineen, niin hypyt sujuivat. Mopen hyppy on pehmeä ja helppo. Lopputunnista saatoin jo oikeasti keskittyä vähän tekniikkaankin muutamalla hypyllä ja onnistuin jopa tuomaan esteelle niin, että hyppy tehtiin ilman "sovitusraviaskelia". Tunnista jäi hyvä fiilis!
Koulutunti oli taivuttelua, taivuttelua, taivuttelua. Ulos, sisään, lyhennystä ja sen sellaista. Lady pehmeni taas yllättävän nopeasti jo alkutunnista ja laukkakin onnistui vasempaan melko hyvin. Laukka oli kootumpaa kuin yleensä, ja ei tullut oloa että hevonen vaan juoksee pikänä alta. Oikea ei sujunut niin hyvin, mutta aina parempaan päin mennään. Painelin taas menemään osan tunnista ilman jalustimia, koska yritän nyt tosissani parantaa istuntaa, ja minusta tuntuu, että pientä parannusta on tapahtunut, ehkä. Koska ravityöskentelyn menen ilman jalustimia ja laukalle olen ottanut jalustimet taas alas, väitän että etenkin laukassa asento on parantunut.

Eteisremontti projekti on vienyt nyt töiden lisäksi kaiken ajan,ja blogipäivitykset ovat jääneet. Saatan tehdä tuosta projektista joskus oma postauksen.
Tämän viikon ratsastuksista tulossa postaus myös myöhemmin. Viikko on ollut pelkkää esteloikkaa ja pientä videonpätkääkin olen saanut. Katsotaan onnistuuko lataus tänne tällä kertaa. Mutta niistä sitten myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi rohkeasti