maanantai 2. maaliskuuta 2015

Kisa(katsomo)kausi avattu

Sunnuntaina istuin kisakatsomossa Melkkilässä. Jännitti kamalasti. Hyppäämässä oli nimittäin Janina c-merkin estekokeessa ja lisäksi pelipaikoille oli tulossa ponitallilta nuori Vertti, ensimmäisiin kisoihinsa. Seuralaiseksi Vertille oli valittu takuuvarma viilipytty, vuonohevonen Pallero. Pallero on niin tasainen tapaus, että ei hätkähdä mitään. Luulen, että poni ajattelee pääosin ruokaa ja omaakin elämänasenteen "hoidetaan homma pois alta ilman hötköilyjä, niin ehditään ajoissa syömään".
Ihmettelin, kun kello kävi, eikä ponitallin ryhmää kuulunut paikalle. Lopulta tutun näköinen traikku kuitenkin kaarsi parkkipaikalle ja niinhän siinä sitten oli käynyt, että lastausongelmiin oli Vertin eka kisamatka tyssännyt. Viimemetreillä traikkuun oli sitten lastattu Vertin emä Mortti. Vanha kisakonkari. Onneksi äidille ja tyttärelle menee sama satula ja vyö, nimittäin niitä ei ollut enää ehditty lähtöhötäkässä vaihtaa. Pallero oli komeasti harjattu talviturkistaan ja häntäkin oli hienosti letillä, Verttikin oli jäänyt karsinaansa kiiltelemään, kun tilalle astuikin sitten tuuraamaan, suoraan sanottuna pissin värinen kimo. No, ehkä palleron huoliteltu olemus kompensoi Mortin "ei niin imartelevaa" olemusta.

Mortti "joutui" luokkaan 50-60 cm ja koki tämän luultavasti täysin turhanpäiväisenä kierroksena. Ei viitsinyt kontteja nostaa ja pudotti yhden! Luokassa ei otettu aikaa eikä ollut uusintaa, joten ruusukkeetta jäi tamma ekasta kierroksesta. Taisi ihmetellä, että minkä ihmeen takia piti tänne asti matkata estetunnille. Ei varmaan edes hoksannut, että kyseessä on kisat. Kävi Mortti ja Pallero vielä loikkimassa 70-80 luokankin, ja molemmille tuli puhdas rata, vaikka Mortin ratsastaja ei ollut hypännyt tällä hevosella kahteen vuoteen ja Pallerokin sovitti viimeiselle esteelle muutamalla raviaskeleella.

Melkkilän hevosista minua kiinnosti tietysti Janinan ja Hemmon suoritus, josta tuli puhdas rata hyvin arvosteluin! Toinen kiinnostava heppa oli Mimmi, jolla kävin viikko sitten hyppäämässä yhden tunnin. Mimmi oli luokissa 70-80 ja vielä luokassa 90. Tamma kuumui melkoisesti ja seinää käytettiin topparina useaan otteeseen verkassa, molemmilla ratsastajilla. Tämä laittoikin tätiratsastajan miettimään. Noinkohan polle on sittenkään tädille sopiva hyppyheppa seuraavaa Melkkilän estetuntia/valmennusta ajatellen... Vahvahan tuo oli viimeviikkoisella tunnilla, mutta en kokenut ihan vielä mahdottomaksi. Tosin tässä taisi esteiden korkeudet ja kisatilanne vaikuttaa asiaan. Joten ehkä sentään tohdin mennä vielä Mimmillä koittamaan. Tarkoituksena olisi osallistua sopivaan valmennustuntiin, jahka aikataulut vaan passaa yhteen.

Taisi tulla ääneen sanottua, että ensivuonna tätikin on kyllä tuota C-merkin koetta suorittamassa. Taisin kyllä mielessäni miettiä samaa viimevuonna. Yhtään en tiedä miten sen saapi toteutettua käytännössä (ja millä hevosella...), mutta onneksi siihen on vielä vuosi aikaa!

Tänään on tiedossa itsenäistä harjoittelua, sekä estetunti illalla. Ratsuna luonnollisesti Sissi.
Bongasin mielenkiintoisen blogin, jossa on varmasti hyödyllisiä harjoituksia juurikin minulle, ja monelle muullekkin, itsenäisiä tunteja ajatellen. Blogiin pääseepi tästä. Käykääpä vilkaisemassa!

Itse ajattelin testata tänään tuota "harjoituksia ennen esteiden ylitystä". Sehän passaa, kun estetuntia on kerran tiedossa, taas.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi rohkeasti