sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Mietteitä maneesin pohjalta

Tänään lähdin ihan hetken mielijohteesta estetunnille. Ponitallilla oli leiriläisiä ja minulla oli yksi viikonlopputunti "sisällä", joten päätin käyttää sen nyt, kun tunnilla sattui olemaan tilaa. Tarjolla oli Sissi, Cacru tai Moppe. Arvannette kenet valitsin...

Olen tässä jo jonkin aikaa miettinyt, että ehkä tarvitsen lomaa Sissistä, ja Sissi tarvitsee lomaa tädistä. Tämä ajatus vain vahvistui tämänpäiväisen menon jälleen. Tuntimme menevät mielestäni nyt jatkuvasti huonompaan suuntaan.
Suurin ongelma taitaa nyt olla tuo laukan pyörimättömyys. Ja minusta hyppäämisessä kaiken a ja o on nimenomaan se, että se laukka pyörii. Tuntuu turhauttavalta tehdä harjoituksia epämääräisellä laukalla, saatika yrittää rataa. Jostain syystä en saa sitä nyt enää vain pyörimään kunnolla. Kun laukka ei pyöri, en näe paikkoja. Käteni alkaa vispaamaan, Sissi hermostuu, molemmista tulee epävarmoja. Ja Sissihän ei hyppää, jos minä epäröin. Se on nyt nähty lähes joka tunti. Lopputuloksena on kielto ja tänään sitten pitkästä aikaa sitä seurasi putoaminen. Korkeutta ei ollut paljoa, mutta ei se sitä katso. Tähän asti olen pysynyt ihan hyvin ponin selässä kielloista huolimatta, mutta tänään kielto oli niin "töksähtävä" että alas tultiin vauhdilla. Kaiken lisäksi ajettiin usean esteen ohi, kun täti taisi taas jättää ponin vähän oman onnensa nojaan.

En ole pitkiin aikoihin käyttänyt Sissillä ponin omaa satulaa, vaan vaihdan sen aina tutumpaan Winteciin. Tänään Sissillä oli kuitenkin taas tuo oma Pessoa ja heti tuntui että satula roikkuu oikealle. Vaikka miten koitin suoristaa satulaa selästä, niin aina vaan tuntui että oikealle valuu. Kaiken lisäksi satula on jotenkin "korkea", kulmikas ja liukas. Ihan kuin laudan kappalan päällä istuisi. Wintec tuntuu paljon tutummalta. Vähän niinkuin "kupissa" istuisi. Ei istu Pessoa tädin ahterille, ei sitten millään.

Olen miettinyt jo jonkin aikaa, että ehkä tässä on nyt haettava vähän hyppyvarmuutta, sekä tekniikkaa, helpommalla hevosella, Vaavilla ja Mortilla. Tosin Mortin kanssa ne hyppypaikat saattavat olla vielä enemmin hakusessa. Mortti kuitenkin hyppää aina, paikasta kuin paikasta. Ehkä Sissikin kaipaa nyt välillä taidokkaampaa ratsastajaa, ettei vallan opi "pahoille tavoille". Ratsastajan, joka saa laukan pyörimään ja hyppää varmasti. Mielessäni on jopa käynyt sellaisia ajatuksia, että pilaanko ponin taitamattomuudellani? Sissihän on nyt vasta tullut "täysipäiväisesti" ratsastuskoulukäyttöön, vaikka on aikaisemminkin aina välillä vieraillut tunneilla. Ehkä sen takia onkin vähän vaikeampi ratsastaa, koska ei siedä mitä vaan ja rokottaa jonkin verran virheistä. Ja niitähän tädillä piisaa. Oppia tältä ponilta on kyllä tullut, ja oikein roppakaupalla. Jotenkin vaan tällä hetkellä koko homma tuntuu taas ihan räpiköinniltä.

Oikeastaan en nyt oikein tiedä mikä tässä olisi se oikea ratkaisu, mutta tällä hetkellä menee päin prinkkalaa ja pahasti. Epävarmuus on alkanut kalvamaan ja tuntuu että homma ei edisty, päin vastoin, ihan kuin menisin takapakkia.
Jotain positiivista tästä tunnista kuitenkin löytyi. Radalla harjoiteltiin nimenomaan sitä, että saataisiin laukat vaihtumaan esteellä ja siinä onnistuttiin sentän useampaan otteeseen!

Tiistain estetunnille olen "tilannut" Vaavin. Haluan nyt keskittyä kunnolla omaan tekemiseeni, vähän helpommalla ratsulla. Olkoonkin se automaatti, haastetta tädille riittää aina. Toivotaan että tulisi niitä onnistumisen elämyksiä!

Sissi laiduntaa. Kuva on viime kesältä. Tämä laidun on vastapäätä taloani. 



4 kommenttia:

 1. Oletkp perniössä vuokralla vai valmennuksessa? Saatko ratsastaa joka päivä?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen vuokralla, joten arkisin saan ratsastaa niin paljon kun haluan. Viikonloput eivät kuulu vuokra -aikaan.

   Poista
  2. Miksi sitten menit sunnuntaina? Vai saako sillonki ottaa ratsastus tunteja?

   Poista
  3. Kävin tässä aikanaan iltaruokkimassa hevoset, kun Satulla oli menoa. Sovimme silloin, että "palkaksi" voin tulla yhdelle viikonlopputunnille joskus, kun on sopiva tunti esim. leiriläisille.

   Poista

Kommentoi rohkeasti