maanantai 20. heinäkuuta 2015

Tallilla nuuskimassa

Keskiviikkona kävin tallilla vähän fiilistelemässä, nuuskimassa heppasia ja katsomassa estetuntia. Oikeastaan olin vähän suunnitellut meneväni itse tunnille mukaan, mutta koska kyseessä oli esteitä, en tauon jälkeen olisi tohtinut hypätä kuin Mortilla ja tamma oli jo varattu. Tyydyin sitten pällistelemään hommaa vain kentän laidalta. Kovasti tässä jo olisi hinku hevosen selkään! Vuokrakauden alkuun on enää kolmisen viikkoa, eli näpsästi kaksi kesälomaviikkoani osuu jo vuokrauskaudelle. Pääsee sitten aloittamaan homman tehokkaasti!
Juteltiin Satun kanssa kuulumisia ja päätin, että mahdollisuuksien mukaan haluan koittaan näitä nuorempia varsoja koulutunneilla.

"Vanhemmat" varsathan ovat Sakke, Vertti ja Mira. Sakkella olenkin jonkin verran ratsastanut ja tainnut loikata kerran jonkun pienen esteenkin. Sakkesta tykkäsin ja olenkin ristinyt tamman ponihevoseksi. Verttiä testasin kerran viimekesänä ja silloinkin taisin loikata pienen esteen. Verttiä täytyy nyt testata ehdottomasti pikapuoliin uudestaan. Mira ei tule tuntikäyttöön, vaan jää Nitalle kilpuriksi.

Mutta sitten on nämä vähän nuoremmat tapaukset: Mimosa, Panda,Vivi ja Mertsi. Vivillä on vielä koulutus kesken mutta Mimosaa ja Pandaa olisi mahdollisuus jo päästä koittamaan. Panda jäi sellaiseksi sirommaksi pikkuhevoseksi ja oli selkeästi tasapainoltaan ja muutenkin liikkumiseltaan heti Viviä ja Mimosaa edellä. Panda on "ADHD" -Cleon varsa. On kuulemma äitinsä piirteitä... Mimosa on taas iki-ihanan Mortin varsa ja melkoinen jäbikkä. Vaikuttaa ilmeisesti melko rauhalliselta tapaukselta ja askeleet ovat morttimaiset. Tulevaisuuden tätiratsu? Aika näyttää.... Mertsi jäi myös melko pieneksi mutta ei ole ihan niin hentonen kuin esim Panda. Mertsiä onkin ratsastettu vähän kauemmin kuin näitä muita nuoria. Eli paljon on tiedossa "uusi tuttavuuksia" loppukesästä. Tuskin maltan odottaa!

Tällä viikolla yritän päästä irtotunnille ja sen haluan kuitenkin mennä jollain vanhemmalla konkarilla. Mortti on tietysti ykkösenä toivomuslistalla, mutta katsotaan nyt kuinka käy. Tästä se lähtee, pikkuhiljaa taas käyntiin.

Mimosa
2 kommenttia:

Kommentoi rohkeasti