lauantai 6. helmikuuta 2021

Keväällä hevosia tuli ovista ja ikkunoista!


Aloitetaanpa keväästä 2020, jolloin heppakärpänen taas pikkuhiljaa, hyvin vaivihkaa ja vienosti puraisi. Tallilla tapahtui suuria muutoksia ja kevään mittaan hankittiin yhteensä 9 uutta hevosta ja ponia, lähes kertarysäyksellä! Tämä kaikki juuri ennen, kuin korona valtasi maailman.

Olemme siis tallin pitäjän Sadun kanssa ystävystyneet vuosien varrella, ja naapureitakin, joten olemme tekemisissä muulloinkin kuin ratsastustuntien yhteydessä. Vaikka puhun aina tallistamme, jokainen ymmärtänee, että en omista kyseisestä paikasta edes nurkkalautaa, vaan olen ihan puhtaasti ratsastuskouluoppilas, sekä ystävä. 

Olin siis tallilla auttelemassa vapaa-ajallani ja siinä sitten tietysti tuli seurailtua välillä tuntejakin. Sehän on selvä, että itsellenikin iski hinku päästä taas ratsaille Joten ei muuta kuin tuumasta toimeen! Menin muistaakseni Sissillä. Ilmeisesti pysyin selässä, koska sen ihmeempiä muistikuvia tunnista ei ole.

Seuraavaksi halusin koittaa uusia tulokkaita ja ratsuksi valikoitui eestinhevostamma Tellu. Tellu, Telle eli oikealta nimeltään Repro ostettiin, uskokaa tai älkää, videoiden perusteella ja näkemättä huutokaupasta! Kuulostaa uhkarohkealta ja hullulta mutta vaihtoehdot olivat silloin vähissä ja aikataulu tiukka. Samalla kyydillä talliin tuli lempeä jättiläinen Manu ja kaikkien sydämet valloittanut pieni Martta poni.

Tellu ei tietenkään ollut alun alkaen Tellu. Olimme tosiaan etsineet ratsastuskoululle sopivia hevosia todella niukalla aikataululla netistä ja sieltä bongasimme huutokaupasta Manun ja Repron, jotka vaikuttivat videoiden perusteella sopivilta. Emme kuitenkaan muistaneet koskaan keskusteluissa Repron nimeä ja koska Manu oli Manu niin Repro vääntyi Manun kaveriksi Telleksi. Luonnollisesti Mauno ja Tellervo Koiviston mukaan. Sen koommin Repro nimeä ei ole käytetty. Eihän sitä kukaan edes koskaan muistanut. 

Kun kuljetusauto kaarsi iltamyöhään, pilkkopimeällä ja vesisateessa pihaan, Satu muisti mainita, että ainiin, hän osti muuten samaan syssyyn sieltä tallilta vielä yhden pikkuponin, että kolme on nyt sitten tulossa. Olipa se jännää aikaa! Tuntui että uusia hevosia tuli ovista ja ikkunoista! Myöhemmin tallin jengiin liittyivät vielä Viida, Hector, Amira, Fanta, Sandra ja Vili.

Kun sitten Manu ja Telle saapuivat, niin Satu kuitenkin unohti että Telle on Telle, ja kirjoitti karsinan oveen tussilla lapun Tellu. Vaikka kuinka yritin sinnikkäästi korjata, niin Telluksihan tuo sitten jäi. Omassa suussani tuo Telle nimi kuitenkin tuntuu edelleen pysyvän tiukasti. Ihana Martta poni on oikeasti Marina mutta joku keksi nimen Martta, ja sekin jäi heti luontevasti käyttöön.

Nämä kaikki kolme ovat osoittautuneet vallan mainioiksi tuntihevosiksi ja -poneiksi ja onnistuneiksi ostoksiksi.

Tuurilla ne laivatkin seilaavat.

Kuulemma.

Marika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi rohkeasti